image
 
  Zondag mogen we weer
ter communie
 

Voor het eerst sinds het uitbreken van de coronacrisis kan komende zondag de communie weer worden uitgereikt. Bijzonder is dat juist op deze dag Sacramentsdag wordt gevierd, de dag waarop Jezus’ aanwezigheid in de eucharistie centraal staat. Voor veel gelovigen zal het weer ontvangen van de communie komende zondag een emotionele ervaring zijn, zo is de verwachting. Sinds begin maart was het namelijk niet mogelijk om ter communie te gaan, zelfs niet op het hoogfeest van Pasen.

 
LEES VERDER
 
 
Bisschop in column: ‘Zalig die hongeren’
 
“Juist in de trieste tijd die achter ons ligt, was de ultieme bron van Christus’ vrede maar beperkt toegankelijk. De laatste weken was duidelijk dat er eucharistische honger ontstond,” zo schrijft bisschop Harrie Smeets in zijn nieuwe column. “Het brengt ons terug naar het wezenlijke van de Eucharistie: Christus ontvangen in de gedaante van Brood.”
 
 
 
Indrukwekkende priesterwijding
in lege kathedraal
 
 
In een zo goed als lege Sint-Christoffelkathedraal in Roermond is op zaterdag 6 juni Paweł Żelazny door Bisschop Harrie Smeets tot priester gewijd. Het wast een bijzondere viering, omdat er vanwege de coronamaatregelen nauwelijks iemand bij aanwezig mocht zijn. Belangstellenden konden de viering wel live via internet volgen.
 
Lees verder

 

 

 

 
Kathedraal weer open
voor publiek
 
 
Vanaf komende maandag is de St.-Christoffelkathedraal in Roermond weer open voor publiek. De bisschopskerk was sinds maart gesloten vanwege de coronamaatregelen. Nu de lockdown langzaam weer opgeheven wordt, is de kathedraal vanaf 15 juni ook weer elke middag van 14.00 uur – 17.00 uur voor publiek geopend. De winkel blijft nog even gesloten.
 
Lees verder

 

 

 

 
Bij de zondag
 

Jezus biedt zichzelf aan in de gedaante van brood en wijn. Hij is het levende brood uit de hemel. Dat vieren we deze zondag op Sacramentsdag. Normaal zouden op deze dag de sacramentsprocessies trekken. Dat gaat helaas niet, maar we mogen wel weer ter communie.

 
 
Wat vieren we
deze week?
 
 
De week begint met Sacramentsdag, dat in Nederland altijd op zondag wordt gevierd. Op dinsdag eren we met Lutgardis een ‘Limburgse’ heilige. Vrijdag en zaterdag zijn weggelegd voor de viering van het Heilig Hart van Jezus en Maria.
 
Lees verder

 

 
Uit de Regio
Sober sacramentsoctaaf in Meerssen
 
Het jaarlijks sacramentsoctaaf in Meerssen vindt vanwege de coronacrisis in een versoberde vorm plaats. Van 11 tot en met 18 juni is er elke dag om 11.00 uur een eucharistieviering in de basiliek in Meerssen, elke middag om 15.00 uur aanbidding en om een 19.00 uur weer een eucharistieviering. Bij de vieringen gelden de coronamaatregelen. De gebruikelijke processies en massale vieringen kunnen dit jaar helaas niet plaatsvinden.
 
LEES VERDER       Alle regioactiviteiten

 

 
CONTACT INFO
 
 
Contact:
 
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
 
                 
 
Adres:
 
Postbus 470
6040 AL  Roermond