image
 
  Taison Titus in India
tot priester gewijd
 

“Ik mis jullie en ik hoop snel weer terug te zijn in Wolder.” Dat zei neomist Taison Titus deze week tijdens zijn priesterwijding in India. De wijding vond plaats in zijn thuisparochie in Moongode in het aartsbisdom Trivandrum. De viering werd via youtube gestreamd. Aan het einde van de plechtigheid sprak kapelaan Titus een dankwoord in het Nederlands.

 
LEES VERDER
 
 
Bisschop zegent
H. Hartbeeld
 
Aan de vooravond van het hoogfeeet van het Heilig Hart van Jezus heeft bisschop Harrie Smeets donderdagavond een Heilig-Hartbeeld gezegend in de tuin van de zusters birgittinessen in Weert. Het beeld is afkomstig van verzorgingshuis Sint Martinus in Weert en daarvoor stond het bijna een eeuw bij het Sint-Jansgasthuis in Weert.
 
 
 
Magazine Clavis:
Hoe verder met de parochies?
 
 
Enne?! Hoe moet het verder met de samenwerking tussen parochies? Die vraag staat centraal in de nieuwe uitgave van ons digitale magazine Clavis, dat nu online staat. Daarin ook een interview met scheidend vicaris André Franssen die jarenlang emeriti priesters en diakens bezocht: “Emotie is de motor van een gesprek.” En we kijken even terug op het eerste weekeinde waarin weer de communie mocht worden uitgereikt: “Mensen hebben erg naar communie verlangd.” Meld je aan voor een gratis abonnement op Clavis of lees het magazine op www.clavis.bisdom-roermond.org
 
Lees verder

 

 

 

 
Bij de zondag
 

“God laat niet één mus zomaar op de grond vallen. En u bent toch zeker meer waar dan een zwerm mussen,” zo houdt Jezus ons in het evangelie van deze zondag voor. Wie zich een kind van God voelt, hoeft niet bang te zijn.

 
 
Wat vieren we
deze week?
 
 
Iedere Limburger weet: na 24 juni eet je geen asperges meer. Dat is namelijk de feestdag van Sint-Jan (Johannes de Doper) en die luidt traditioneel het einde van het aspergeseizoen in. Verder herdenken we deze week de 16e-eeuwse jurist én martelaar Thomas More. Op de kalender staat ook de gedachtenis van Eva van Luik, die zich liet inmetselen en van bisschop Cyrillus van Alexandrië, die een belangrijke rol speelde bij de verering van Maria.
 
Lees verder

 

 
Uit de Regio
Vroege Mariawandeling
 
Op de feestdag van Onze-Lieve-Vrouw van Altijddurende Bijstand organiseert Klooster Wittem een wandeling vanuit een Mariaoord naar Klooster Wittem. Dit jaar vertrekt de wandeling om 8.15 uur vanuit de Sterre-der-Zeekapel aan de Roodeput in Simpelveld.
 
LEES VERDER       Alle regioactiviteiten

 

 
CONTACT INFO
 
 
Contact:
 
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
 
                 
 
Adres:
 
Postbus 470
6040 AL  Roermond