image
 
  KRO zendt live tv-mis uit
vanuit grot in Lourdes
 

De eucharistieviering die de KRO elke zondag op NPO2 uitzendt, komt op 27 september live vanuit de Grot van de verschijningen in Lourdes. Dit gebeurt in samenwerking met de bedevaartorganisaties Huis voor de Pelgrim in Maastricht en VNB in Tilburg. Het is voor het eerst dat een eucharistieviering vanuit deze Franse bedevaartplaats op de Nederlandse televisie wordt uitgezonden.

 
LEES VERDER
 
 
Voorbereidingen Passiespelen weer opgepakt
 

In Tegelen zijn langzaam en kleinschalig de repetities voor de Passiespelen weer opgepakt. Deze waren afgelopen voorjaar stilgelegd in verband met corona. Eigenlijk hadden deze weken de laatste van een lange reeks uitvoeringen moeten plaatsvinden, maar door de coronapandemie is de hele productie naar volgend jaar verplaatst.

 
 
 
Kijk terug:
Uitvaart van kardinaal Simonis
 
 
In de Catherinakathedraal in Utrecht heeft donderdag 10 september de uitvaartdienst van kardinaal Ad Simonis plaatsgevonden. De voormalige aartsbisschop van Utrecht en voorzitter van de Nederlandse Bisschoppenconferentie werd uitgeleide gedaan door nagenoeg alle Nederlandse bisschoppen, zijn familie en een select gezelschap genodigden. KRO-NCRV zond de hele plechtigheid op televisie uit. Kijk hier de uitzending terug.
 
Lees verder

 

 

 

 
Dit jaar geen bloemtapijt
in Roermond
 
 
Dit jaar is er geen bloemtapijt te zien in het Kruiswegpark in Roermond. In verband met het coronavirus heeft het bestuur van het Bloemtapijt besloten om het tapijt dit jaar niet neer te leggen.
 
Lees verder

 

 

 

 
Nieuwe Jacobustuin Hunsel
geopend
 
 
Naast de Jacobuskerk in Hunsel is zondag 6 september de nieuwe Jacobustuin officieel ingezegend. In de bestrating van de tuin is onder meer een grote Jacobusschelp aangebracht.
 
Lees verder

 

 
Wat vieren we deze week?
 

Zeven Smarten, de heiligen Cornelius en Januarius. En heel speciaal: het is dit jaar 1350 jaar geleden dat de heilige Lambertus tot bisschop werd gewijd.

 
 
 
Nieuwe exploitanten
voor Klooster Wittem
 
 
De exploitanten van de voormalige kloostergebouwen Luciushof en Savelbergklooster in Heerlen worden ook de nieuwe exploitanten van de bibliotheek en de Gerarduszaal in Klooster Wittem.
 
Lees verder

 

 
Bij de zondag
 

Zeventig keer zeven keer is een heel aantal! Bijna ontelbaar. Zo vaak mogen wij elkaar vergeven, houdt Jezus ons in het evangelie van deze zondag voor.

 
 
Uit de Regio
Lezing over waarde van muziek in liturgie
 
Muzikale lezing in Sevenum door Ad Voesten. Aan de hand van een multimediapresentatie neemt hij op 22 september het publiek mee op een actieve reis door de muzikale liturgische tijd.
 
LEES VERDER       Alle regioactiviteiten

 

 
CONTACT INFO
 
 
Contact:
 
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
 
                 
 
Adres:
 
Postbus 470
6040 ALĀ  Roermond