image
 
 Zondag tv-mis
vanuit Waubach
 

Komende zondag 11 oktober wordt de televisiemis van de KRO weer uitgezonden vanuit de Sint-Josephkerk in Landgraaf-Waubach. De uitzending begint om 10.00 uur. Aansluitend aan het Geloofsgesprek met vrijwilligster Judith Weijers uit deze parochie. Muzikale ondersteuning wordt deze keer verleend door soliste Monique Caris-Frenken en organist Har van Pol.

 
LEES VERDER
 
 
Landgraafse Judith Weijers zondag in Geloofsgesprek
 

De eerste communie van haar kinderen was voor Judith Weijers uit Landgraaf het kantelpunt. Daardoor laaide het vuur van haar geloof weer op. Zij is het voorbeeld van de omgekeerde beweging: hoe kinderen hun ouders weer tot geloof brengen. Zondag vertelt Weijers erover in het KRO-televisieprogramma Geloofsgesprek.

 
 
 
Opbrengst inzamelingsactie
Beiroet
 
 
De inzamelingsactie van het Missiebureau van het bisdom voor Beiroet heeft 7.500 euro opgebracht. De actie werd half augustus gestart, nadat zich in de haven van Beiroet een enorme explosie had voorgedaan. De opbrengst van de actie gaat naar het opvangcentrum Beit-el-Nour in Beiroet, waarmee het Missiebureau al langer contacten onderhoudt.
 
Lees verder

 

 

 

 
Emeritus-diaken
Funs van Gassel
overleden
 
In Sevenum is zaterdag 3 oktober emeritus-diaken Funs van Gassel overleden. Hij 80 jaar geworden. De uitvaart heeft afgelopen donderdag vanuit de HH. Sebastianus en Fabianuskerk in Sevenum plaatsgevonden.
 
Lees verder

 

 

 

 
Bij de zondag
 

De tafel is gedekt voor het feest. Maar zijn wij gereed om mee te feesten? Dat is de vraag die in het evangelie van deze zondag centraal staat.

 
 
Wat vieren we
deze week?
 
 
Maar liefst drie heiligen met een Limburgse connectie staan er deze week op de kalender: Herlindis en Relindis uit Maaseik en Gerardus van Wittem. Verder de ‘vroege’ bisschoppen Callistus en Ignatius en de grote Teresia van Avila, die 50 jaar geleden als eerste vrouw werd uitgeroepen tot kerklerares.
 
Lees verder

 

 
Zondag 11 oktober
Bisschop opent belevingsweg in Meijel
 
Bisschop Harrie Smeets opent op zondag 11 oktober 2020 om 11.00 uur “De Wegh van Meijl op Seven”. Deze route vertelt het verhaal van de gouden Peelhelm en het verspreiding van het christendom in het Romeinse Rijk.
 
LEES VERDER  

 

 
CONTACT INFO
 
 
Contact:
 
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
 
                 
 
Adres:
 
Postbus 470
6040 AL  Roermond