image
 
 Wijding zes nieuwe diakens
in besloten viering
 

Bisschop Harrie Smeets van Roermond zal zaterdag 31 oktober zes nieuwe diakens wijden. Vanwege de coronamaatregelen vindt de wijding plaats in een besloten viering, waarbij maar een beperkt aantal gasten aanwezig kan zijn. De viering wordt wel live via de website van het bisdom gestreamd.

 
LEES VERDER
 
 
Kerken rollen letterlijk de rode loper uit
 

De jaarlijkse Actie Kerkbalans, de grootste fondsenwervende actie van Nederland, organiseert in 2021 door heel Nederland opvallende startmomenten volgens een geheel nieuw concept. Plaatselijke kerken rollen voor de toegangsdeur letterlijk de rode loper uit met daarop de nieuwe slogan ‘Geef vandaag voor de kerk van morgen’. Actie Kerkbalans geeft de eerste honderd rode lopers gratis weg.

 
 
 
Bisschop Smeets benoemt
twee nieuwe kanunniken
 
 
Pastoor Peter van der Horst van Helden-Panningen en omgeving en pastoor Harry Quaedvlieg van Geleen zijn benoemd tot lid van het Kathedraal Kapittel. Dit is het belangrijkste adviesorgaan van een bisschop. De leden van het Kapittel worden kanunniken genoemd. Zij adviseren de bisschop over belangrijke beleidsbeslissingen. De twee nieuwe kanunniken hebben beiden geruime ervaring als parochiepriester.
 
Lees verder

 

 

 

 
Bij de zondag
 

Als je God vergeet, vlakt ook de liefde voor de medemens af. Behandel daarom ieder mens die je ontmoet alsof het God zelf is. Of met de woorden van het evangelie van deze zondag: Heb God lief en je naast als jezelf.

 
 
Wat vieren we deze week?
 

Het is een rustig weekje op de liturgische kalender. Maar we herdenken deze week wel een echte Limburgse zalige: Maria Teresa van de Heilige Jozef, de stichteres van de zusters van de Kollenberg in Sittard. In 2006 was haar zaligverklaring de eerste die ooit in Nederland werd uitgesproken.

 
 
 
Uit de regio
‘Bisschop Schraven was een held’
 
 
De jaarlijkse Mgr. Schravenherdenking kon onlangs vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan. Maar de Stichting Mgr. Schraven blijft zich inspannen om het bijzondere verhaal van zijn leven verder te vertellen. Katholiek Leven TV maakte er een video over.
 
Lees verder

 

 
CONTACT INFO
 
 
Contact:
 
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
 
                 
 
Adres:
 
Postbus 470
6040 AL  Roermond