image
 
 Videoboodschap Mgr. Smeets
bij gelegenheid van Allerzielen
 

"We kunnen uit dit leven niets meenemen, alleen het goeds dat we hebben gedaan.” Dat zegt bisschop Harrie Smeets van Roermond in een videoboodschap, die hij bij gelegenheid van Allerzielen heeft opgenomen. “In een begrafenisstoet rijdt nooit een verhuiswagen mee, alleen onze goede werken zullen ons vergezellen.” Vanwege de coronamaatregelen kunnen de jaarlijkse Allerzielenvieringen in de parochies komend weekeinde niet de op gebruikelijke wijze plaatsvinden. In veel parochies is daarom gezocht naar alternatieve manieren om stil te staan bij de overledenen van het afgelopen jaar. In de video geeft de bisschop aan dat hij meeleeft met iedereen die een dierbare verloren heeft.

 
LEES VERDER
 
 
Bekijk diakenwijding via livestream
 

De wijding van zes nieuwe diakens door bisschop Harrie Smeets wordt zaterdag 31 oktober rechtstreeks via internet gestreamd. Die viering is zaterdagmorgen vanaf 10.30 uur te volgen via bijgaande link op de website van het bisdom. Na afloop is de hele viering ook via de site van het bisdom terug te zien. Vanwege de coronamaatregelen vindt de wijding in een besloten viering plaats, met maar een beperkt aantal gasten

 
 
 
Speciale vesperdienst
tijdens roepingenweek
 
 
Van 1 tot en met 7 november wordt in de katholieke kerk in Nederland voor de tweede keer een roepingenweek gehouden. Elke dag is er in een ander bisdom een gebedsviering voor roepingen. Op donderdag 5 november wordt in de abdijkerk van Rolduc een vesperviering gehouden. De viering wordt via internet gestreamd.
 
Lees verder

 

 

 

 
Vacature jurist
bij SRKK
 
 
Op het Secretariaat van het Rooms-Katholiek Kerkgenootschap in Nederland (SRKK) in Utrecht is een vacature voor een beleidsmedewerker jurist ad extra/secretaris CIO (40 uur per week). Het CIO is het Interkerkelijk Contact in Overheidszaken, waarvan het secretariaat bij het SRKK is ondergebracht. Solliciteren kan tot 14 november.
 
Download de vacature

 

 

 

 
Wat vieren we deze week?
 

Na Allerheiligen en Allerzielen staan er weer een paar bijzondere heiligen op de kalender: Hubertus van Luik, Willibrord van Utrecht en alle andere verkondigers van het geloof in Nederland. En ook de heilige Carolus Borromeüs, naar wie in Roermond een heel mooie kapel is vernoemd.

 
 
 
Bij de zondag
 

Deze zondag staan we stil bij alle mensen die heilig geleefd hebben. Zij zijn onze drie V’s: voorgangers, voorbeelden en voorsprekers. Heiligen wijzen de weg. Ze zetten ons er toe aan om levende leden van de Kerk van Christus te worden.

 
 
Uit de regio
Pastoor Vankan schrijft boek over heilige Nicolaas
 
 
Pastoor Marcus Vankan van Heyhuysen en omgeving heeft een boek geschreven over de heilige Nicolaas. Vankan is al jaren een fervent verzamelaar van alles wat met de Goedheiligman van doen heeft. Vanaf 9 november is het boek ‘Heilige Nicolaas, bruggenbouwer tussen Oost en West’ verkrijgbaar.
 
Lees verder

 

 
CONTACT INFO
 
 
Contact:
 
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
 
                 
 
Adres:
 
Postbus 470
6040 AL  Roermond