image
 
 Paus Franciscus:
Gebed en solidariteit met armen horen bij elkaar
 

“Het gebed tot God en solidariteit met de armen en mensen die lijden zijn niet van elkaar te scheiden.” Tot die conclusie komt paus Franciscus in zijn boodschap voor de ‘Werelddag van de Armen’, die komende zondag (15 november) voor de vierde keer in de katholieke kerk wordt gevierd.

 
LEES VERDER
 
 
Nieuwe werkmap met liedjes
eerste communie
 

‘Ik zing, want ik ben blij!’ Zo heet een nieuwe werkmap met liedjes voor de catechese en de viering van de eerste heilige communie, die de Gregoriusvereniging en VNK Limburg hebben samengesteld. De werkmap is bedoeld ter ondersteuning van parochies en werkgroepen die elk jaar de eerste communieviering voorbereiden. Dit weekeinde wordt het project aan een eerste groep gebruikers gepresenteerd.

 
 
 
Deken Jos Spee van Venlo
benoemd tot ‘kapelaan van de paus’
 
 
Deken Jos Spee van Venlo is door de paus benoemd tot ‘kapelaan van zijne heiligheid’. Dit is een eretitel voor priesters die zich op een bijzondere wijze hebben onderscheiden. Bisschop Harrie Smeets van Roermond heeft dit woensdag 11 november bekend gemaakt aan het einde van een feestelijke eucharistieviering bij gelegenheid van het patroonsfeest van de Sint-Martinusbasiliek in Venlo.
 
Lees verder

 

 

 

 
Website over prof. Leo Elders
gelanceerd
 
 
De naar hem vernoemde Leo Eldersstichting heeft een website over de vorig jaar overleden hoogleraar filosofie en docent van het grootseminarie Rolduc gelanceerd. Met de website wil de stichting het leven en werk van prof. Elders onder de aandacht van een groter publiek brengen.
 
Lees verder

 

 

 

 
Bisschoppelijke zending
voor nieuwe catechisten
 
 
Maar liefst twaalf nieuwe catechisten hebben zondag 8 november uit handen van bisschop Harrie Smeets hun missio canonica of getuigschrift ontvangen. De ‘missio’ is de officiële zending om namens de bisschop als catechist in het bisdom aan de slag te gaan.
 
Lees verder

 

 

 

 
Wat vieren we deze week?
 

Tegen het einde van het kerkelijk jaar biedt de liturgische kalender een gemêleerd beeld. We vieren de feesten van twee Duitse vrouwen: H. Gertrudis en de H. Elisabeth. De wijding van de twee beroemde basilieken van Petrus en Paulus in Rome worden herdacht. En als afsluiting een vrij onbekend Mariafeest: Maria’s opgang.

 
 
 
Bij de zondag
 

We hebben allemaal het talent gekregen om een goed mens te zijn. Vergaap je daarom niet aan de vele talenten van een ander, want daardoor herken je de rijke schat bij jezelf niet.

 
 
Uit de regio
Lezing Academie Rolduc gaat niet door
 
De lezing van Academie Rolduc over de Oosterse Kerken die op vrijdag 20 november zou plaatsvinden, gaat niet door. In verband met de coronapandemie heeft de spreker zich teruggetrokken. De lezing wordt zeer waarschijnlijk verplaatst naar een datum in 2021.
 
Lees verder

 

 
CONTACT INFO
 
 
Contact:
 
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
 
                 
 
Adres:
 
Postbus 470
6040 AL  Roermond