image
 
 Zeker 37 kerken in Limburg kleuren rood op
#RedWednesday
 

Op woensdag 25 november worden in heel Nederland kerken rood verlicht om aandacht te vragen voor het recht op vrijheid van godsdienst voor mensen van alle religies en voor de vervolging van christenen - de grootste groep - in het bijzonder. Aan de actie #RedWednesday doen verspreid door het hele land meer dan 90 kerken mee, waarvan 37 in Limburg.

 
LEES VERDER
 
 
Oud-missiesecretaris Marc Calo vraagt hulp
 

Binnen een paar weken troffen drie grote orkanen – Quinta, Rollie en Ulysses – meerdere provincies op het eiland Luzon op de Filipijnen. Voormalig missiesecretaris en oud-pastoor van Tegelen pater Marc Calo werkt nu op de Filipijnen. Hij heeft het Missiebureau Roermond om hulp gevraagd.

 
 
 
Suggesties om samen
Kerstmis te vieren
 
 
Hoe vieren we dit jaar Kerstmis? Die vraag zal in menige parochie al zijn gesteld. Om een helpende hand te bieden, heeft het bisdom Roermond een lijst met ideeën online gezet die parochies (en andere belangstellenden) kunnen gebruiken als alternatief voor hun programma tijdens de kerstdagen. Op de lijst staat onder meer een volledig uitgewerkt draaiboek voor een kerstwandeling. Maar ook ideeën als ‘kindje wiegen’, ‘Stille Nacht zingen’, ‘maak Kerstmis langer’ en ‘een thuis-gebedsdienst’ worden genoemd. Wie zelf ook een goed idee heeft, kan dit aanmelden.
 
Lees verder

 

 

 

 
Bij uitvaarten weer
100 personen toegestaan
 
 
Sinds donderdag 19 november mogen bij uitvaarten weer 100 personen aanwezig zijn. Dit is een gevolg van het feit dat de strengere maatregelen die begin november waren ingesteld op 18 november afliepen. Daarmee zijn de regels van vóór die periode weer in werking getreden. Dat betekent dat uitvaarten weer een uitzonderingspositie krijgen en maximaal 100 personen mogen toelaten. De andere afspraken voor kerken zijn niet gewijzigd.
 
Lees verder

 

 

 

 
Wat vieren we deze week?
 

Maar liefst drie Limburgse heiligen komen we deze week tegen op de liturgische kalender: Amelberga van Susteren, Helena Stollenwerk uit Steyl en Trudo van Sint-Truiden rekenen we voor het gemak ook maar even mee. Maar zij zijn niet de enigen. In de laatste week van het kerkelijk jaar herdenken we ook een paar bijzondere internationale heiligen, zoals de martelaren van Viëtnam en Catharina van Alexandrië.

 
 
 
Bij de zondag
 

Zondag is het al een beetje Oudjaar. In de Kerk is het de laatste zondag van de liturgische kalender. Volgende week op 1e Advent begint een nieuw kerkelijk jaar. Op de laatste zondag viert de Kerk het feest van Christus Koning. In de lezingen staat het laatste oordeel centraal. De boodschap is: benut je tijd en je talenten om goed te doen. Wat je uitdeelt, zul je zelf ook weer ontvangen. Wie goed doet…

 
 
Geef vandaag
voor de kerk van morgen
 
 
Corona heeft tal van sectoren in de samenleving getroffen. Heel wat bedrijven hebben het moeilijk, omdat ze inkomsten zijn misgelopen. Je zou er misschien niet meteen aan denken, maar dat geldt ook voor de kerk. Doordat er maar weinig mensen bij vieringen mogen zijn, zijn de inkomsten gedaald. Terwijl de kosten voor de parochie wel gewoon doorlopen. Ook het pastorale werk gaat gewoon door. Laat uw parochie daarom niet in de steek: steun uw eigen plaatselijk kerk. Zonder uw bijdrage kan de parochie haar werk niet blijven doen.

 

 

 

 
CONTACT INFO
 
 
Contact:
 
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
 
                 
 
Adres:
 
Postbus 470
6040 AL  Roermond