image
 
 Bisschoppen lanceren website
Vier Kerstmis!
 

Met de campagne Vier Kerstmis! nodigen de Nederlandse bisschoppen iedereen uit om ook dit jaar het Kerstfeest te vieren. Ook al is dat wellicht anders dan andere jaren vanwege de coronamaatregelen. De bisschoppen hebben speciaal voor de campagne de website www.vierkerstmis.nl gelanceerd. Deze is vandaag online gegaan.

 
LEES VERDER
 
 
Adventsbrief bisschop Smeets
 

“Verwachten wij nog heil van Godswege of hebben veel mensen God in het verleden opgesloten?” Die vraag stelt bisschop Harrie Smeets van Roermond centraal in zijn Adventsboodschap, die dit weekeinde in alle kerken in Limburg wordt voorgelezen of gepubliceerd. “Als God er alleen in het verleden was, wat houden we dan over voor de toekomst? Waar vinden we dan nog heil als het leven ons te machtig dreigt te worden?,” zo vraagt Mgr. Smeets zich in zijn boodschap af. De bisschop sluit aan bij de gevoelens van angst en onzekerheid die veel mensen in dit coronajaar ervaren.

 
 
 
Adventsvieringen met
bisschop in Caroluskapel
 
 
Bisschop Harrie Smeets zal op de vier zondagen van de Advent een eucharistieviering opdragen in de Caroluskapel in Roermond. Deze viering is bedoeld als een bescheiden uitbreiding van de ‘vieringencapaciteit’ in het centrum van Roermond, omdat in alle kerken maar 30 mensen mogen worden toegelaten. Op deze wijze kunnen toch wat extra mensen tijdens de Advent een eucharistieviering bijwonen.
 
Lees verder

 

 

 

 
Thema The Passion 2021:
#ikbenervoorjou
 
 
The Passion in Roermond staat komend jaar in het teken van het thema ‘Ik ben er voor jou’. KRO-NCRV presentatrice Anita Witzier doet op donderdag 1 april 2021 live verslag van de ‘processie’, die een nieuwe opzet krijgt. Want de tocht met het iconische lichtgevende kruis trekt op Witte Donderdag niet alleen door gaststad Roermond, maar gedurende de 40-dagentijd voorafgaand aan The Passion ook door heel Nederland.
 
Lees verder

 

 

 

 
Oud-pastoor Nies van Lier S.J. van Heibloem
overleden
 
In zijn woonplaats Nijmegen is vrijdag 20 november 2020 emeritus-pastoor Nies van Lier S.J. van Heibloem overleden. Hij is 95 jaar geworden. Van Lier was achttien jaar pastoor van Heibloem. Hij wordt morgen (zaterdag 28 november) in Nijmegen begraven.
 
Lees verder

 

 

 

 
Veelgestelde coronavragen over voorbereiding op Kerstmis
 

Met Kerstmis in het vooruitzicht zijn veel parochies volop bezig met de voorbereidingen om tijdens de feestdagen zo veilig en tegelijk zo waardig mogelijk te kunnen vieren. Dit levert een aantal vragen op in relatie tot het protocol ‘Kerkelijk leven op anderhalve meter’. De antwoorden worden vanuit de Bisschoppenconferentie gegeven.

 
 
 
Bij de zondag
 

Op de eerste zondag van de Advent worden we opgeroepen om waakzaam te zijn en te strijden voor meer eenheid en onderlinge liefde. Een goed voornemen als voorbereiding op Kerstmis.

 
 
Wat vieren we
deze week?
 
 
Deze week is de eerste week van de Advent, de voorbereidingstijd op Kerstmis. Het is tevens het begin van een nieuw kerkelijk jaar. Op de heiligenkalender komen we de apostel Andreas tegen, maar ook de mysticus Jan van Ruusbroec en de grote missionaris Franciscus Xaverius. We sluiten de week af met de Barbara, in Limburg bekend als patrones van de mijnwerkers.
Lees verder
 
 
Uit de regio
Lespakket 800-jarige Munsterkerk voor basisscholen
 
 
In het kader van het 800-jarig bestaan van de Munsterkerk in Roermond is een lespakket voor de Roermondse basisscholen samengesteld met lesbrieven, kinderboeken en spelletjes. Deze zijn maandag 23 november gepresenteerd. Een deel van het materiaal is in het dialect.
 
Lees verder

 

 

 

 
CONTACT INFO
 
 
Contact:
 
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
 
                 
 
Adres:
 
Postbus 470
6040 AL  Roermond