image
 
 Adventsactie vraagt aandacht
voor armoede en ondervoeding
 

De jaarlijkse Adventsactie vraagt deze keer aandacht voor armoede en ondervoeding. Miljoenen vrouwen en kinderen wereldwijd lijden honger. En kunnen daardoor nauwelijks ontsnappen aan armoede. Hierdoor komende ze in een vicieuze cirkel terecht, waaruit ze bijna niet kunnen ontsnappen.

 
LEES VERDER
 
 
Vier Kerstmis!
 

Onder het motto Vier Kerstmis! nodigen de Nederlandse bisschoppen iedereen uit om ook dit jaar het Kerstfeest te vieren.

 

Vier Kerstmis >>

 

Hoe vier je Kerstmis op anderhalve meter? Bekijk onze lijst met suggesties. En meld je eigen idee aan.

 

Suggesties om Kerstmis te vieren>>
 
 
 
Lesmateriaal
Week Katholiek Onderwijs ontwikkeld
 
 
Van 14 tot en met 18 december organiseert de Nederlandse Katholieke SchoolRaad (NKSR) de Week van het Katholiek Onderwijs 2020. Hiervoor is speciaal lesmateriaal ontwikkeld dat vanwege corona ook online te gebruiken is.
 
Lees verder

 

 

 

 
Lezing Academie Rolduc:
Corona van dichtbij
 
 
Geestelijk verzorger Hans Kling van het Academisch Ziekenhuis Maastricht vertelt donderdag 10 december tijdens een lezing van Academie Rolduc over zijn ervaringen met corona in het ziekenhuis. De eerste coronagolf leverde voor zorginstellingen een reeks uitdagingen en dilemma’s op. Hoe zorg je bijvoorbeeld voor de veiligheid van patiënten, medewerkers en bezoekers en bewaar je tegelijkertijd de menselijkheid? De lezing vindt plaats in de zaal bij de Annakerk in Maastricht.
 
Lees verder

 

 

 

 
Oud-aalmoezenier en kerkmusicus Guido Grond
overleden
 
Op woensdag 25 november 2020 is in Roermond oud-legeraalmoezenier en kerkmusicus Guido Grond overleden. Hij is 80 jaar geworden. De uitvaart heeft donderdag 3 december in besloten kring plaatsgevonden.
 
Lees verder

 

 

 

 
Bij de zondag
 

De Advent is een tijd van hoop. Hoopvol zijn drukt vreugde uit. Hoopvol zijn maakt je vrij, want je weet dat je leven gedragen wordt door Gods oneindige liefde.

 
 
Wat vieren we
deze week?
 
 
In deze tweede week van de Advent staan er maar liefst drie Mariafeesten op de kalender. Het belangrijkste is het hoogfeest van Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekt Ontvangen. In die hoedanigheid is Maria patrones van het bisdom Roermond. Twee dagen later staat Maria in de belangstelling als de H. Maagd van Loreto en weer twee dagen later gedenken we de verschijning van Maria in Guadalupe in Mexico, bijna 500 jaar geleden.
Lees verder
 
 
Uit de regio
Tentoonstelling in Houthem: ‘Uit liefde voor het kind’
 
 
In de Kersttijd, waarin het Kind centraal staat, vindt in het heiligdom St-Gerlach in Houthem de expositie ‘Uit liefde voor het kind’ plaats. Monique Derwig en Jos Smeets, beiden woonachtig in Valkenburg, werken samen in deze dubbelexpositie. Monique toont haar aquarellen gecombineerd met etnografische kinderkleding en Jos laat ons genieten van de verzameling kerststallen.
 
Lees verder

 

 

 

 
CONTACT INFO
 
 
Contact:
 
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
 
                 
 
Adres:
 
Postbus 470
6040 AL  Roermond