Bisschop Smeets:
“Doe als Jozef en ga
je opdracht niet uit de weg”
“Doe als Jozef en ga je opdracht niet de uit de weg.” Dat was de boodschap die bisschop Harrie Smeets vrijdagmorgen had voor de pelgrims, die naar het bedevaartoord Smakt gekomen waren om het feest van Sint-Jozef te vieren. Volgens de bisschop begreep Sint-Jozef niet altijd wat hem overkwam, maar aanvaardde hij het leven zoals het was en probeerde hij er het beste van te maken. “Jozef was geen dromer, maar een realist. De zin van het bestaan is vaak te vinden in wat God van je vraagt, ook als je het niet begrijpt,” aldus Mgr. Smeets.
LEES VERDER
Van Meijgaarden teruggetreden als hoofdaalmoezenier
Pater Wim van Meijgaarden sss heeft gisteren afscheid genomen als hoofdaalmoezenier van het bisdom Roermond. Twaalf jaar geleden werd hij door toenmalig bisschop Frans Wiertz gevraagd om die functie op zich te nemen. In een afscheidsinterview in het online magazine Clavis blikt hij terug: “De oude structuur was niet te handhaven, maar ik ben blij dat het werk op een andere manier doorgaat.”
LEES VERDER

 

 

 Videoreportage:
Gaat tot Jozef
“Hij is trouw aanwezig en leert ons om juist in de trouwe dienstbaarheid onze plek te vinden.” Vandaag viert de Kerk het hoogfeest van de stiefvader van Jezus. Vanuit de bedevaartkapel van Sint-Jozef in Smakt vertellen deken Ed Smeets en anderen in een videoreportage van Katholiek Leven TV over de betekenis van de heilige Jozef.
LEES VERDER
De Sleutel over vaderschap, Judas en de Mechelse bijbel
Dit weekeinde verschijnt het voorjaarsnummer van het bisdomblad De Sleutel. Daarin een uitgebreid artikel over vaderschap naar aanleiding van het Jaar van Sint-Jozef. Bisschop Harrie Smeets sluit hierbij aan met een verhaal over vervuld vaderschap. Verder een interview met de 22-jarige Max Peuten die in de Passiespelen de rol van Judas speelt. Dit en veel meer in de nieuwe uitgave van De Sleutel.
LEES VERDER

 

 
Bij de zondag
Als mensen niet naar elkaar luisteren, is echt contact onmogelijk en blijven gesprekken onvruchtbaar. Jezus wil zijn woorden vruchtbaar maken: “Als de graankorrel niet in de aarde valt en sterft, blijft hij alleen... maar als hij sterft, brengt hij veel vrucht voort,” zegt Hij in het evangelie van deze zondag.
LEES VERDER
 Wat vieren we
deze week?
Stond afgelopen week nog Sint-Jozef centraal, komende week is de eer weer aan Maria. Donderdag is het Maria Boodschap, of zoals het officieel heet ‘Aankondiging van de Heer’. Over negen maanden is het al weer Kerstmis.
LEES VERDER

 

De katholieke kerk nodigt iedereen van harte uit om dit jaar ondanks alle coronabeperkingen toch Pasen te vieren.
LEES VERDER
 
Contact info
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
Postbus 470
6040 AL  Roermond
Copyright © 2021 Bisdom Roermond
afmelden | naar de website