Limburgse paasvieringen
op regionale en landelijke tv te zien
Met Pasen zijn er diverse kerkdiensten in Limburg op televisie te volgen. De regionale omroep L1 en RTV Maastricht zenden op Eerste Paasdag om 10.00 uur de pontificale eucharistieviering van Pasen met bisschop Harrie Smeets live uit vanuit de Sint-Servaasbasiliek in Maastricht. Een uur later is op NPO2 bij de KRO de paasmis vanuit de Sint-Josephkerk in Landgraaf-Waubach te zien.
LEES VERDER
Komende week The Passion vanuit Roermond
Komende week wordt de elfde editie van The Passion vanuit Roermond uitgezonden. In het muziekspektakel wordt het lijdensverhaal van Christus verteld aan de hand van eigentijdse muziek. Eerdere edities van The Passion trokken miljoenen kijkers.
LEES VERDER

 

 

 Bisschoppen leggen betekenis
Goede Week en Pasen uit
Vanaf komende zondag (Palmzondag) geven de Nederlandse bisschoppen persoonlijk uitleg bij belangrijke momenten van de Goede Week en Pasen. Elke bisschop licht in een korte video één aspect van de dagen en vieringen in de Goede Week toe.
LEES VERDER
Geen versoepeling coronamaatregelen in R.-k. Kerk met Pasen
Gelet op het oplopend aantal coronabesmettingen en in het licht van de persconferentie van het demissionaire kabinet van afgelopen week ziet de R.-k. Kerk geen ruimte voor versoepeling van de coronamaatregelen met Pasen.
LEES VERDER

 

 

 ‘Amoris laetitia Jaar van de Familie’
online geopend
Tijdens een speciaal online evenement is afgelopen week in Rome het internationale ‘Amoris laetitia Jaar van de Familie’ geopend. Het themajaar van de familie werd op 27 december door paus Franciscus uitgeroepen.
LEES VERDER
 
Bij de zondag
De wereld ziet deze week vooral een mislukte koning. Maar voor gelovigen is Christus degene die de dood overwon. De wuivende palmtakken van de intocht worden zo de palmen van de overwinning. Na een week van veel menselijke ontrouw en trouw breekt uiteindelijk de Paasmorgen aan.
LEES VERDER
 Wat vieren we
deze week?
De komende week is in de kerk de belangrijkste van het hele jaar. In de Goede Week wordt het lijden en sterven van Christus herdacht. Dat begint met zijn intocht op Palmzondag, vervolgens de herdenking van het Laatste Avondmaal en de kruisweg met het sterven op Goede Vrijdag.
LEES VERDER

 

 Uit de regio
Coronaproof de kruisweg wandelen!
Vanwege corona kan de Stichting Pelgrimswegen & Voetpaden (SPV) geen groepswandelingen houden. Om mensen toch de gelegenheid geven om in deze voorbereidingstijd van Pasen een kruiswegwandeling te houden, heeft de SPV een van haar mooiste wandelingen digitaal beschikbaar gesteld. Het is de 6 km lange wandeling van Wahlwiller naar het Kruiswegpark in het Vijlenerbos.
LEES VERDER Alle regioactiviteiten
 
Contact info
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
Postbus 470
6040 AL  Roermond
Copyright © 2021 Bisdom Roermond
afmelden | naar de website