Bisschop Smeets:
“Vier Pasen”
“Pasen kun je niet begrijpen. Dat moet je vieren.” Dat zegt bisschop Harrie Smeets zondag in een videoboodschap, die opgenomen is voor de website VierPasen.nl. “De verrijzenis kun je niet bewijzen, dat past niet in ons hoofd,” zo zegt de bisschop. “Maar het zou ook onzin zijn om te zeggen: ik kan het niet begrijpen en dus kan het niet bestaan. Wat God kan, is veel meer en veel groter dan wat een mens kan.”.
LEES VERDER

 

 Vanavond live vanuit Roermond:
The Passiont
Vanavond wordt vanaf het Munsterplein in Roermond live het programma The Passion uitgezonden. Aan de hand van moderne muziek wordt op een eigentijdse manier het lijdensverhaal van Christus verteld. Het programma is donderdagavond vanaf 20.30 uur live te zien op NPO1 bij KRO-NCRV. Zaterdagavond is de herhaling van The Passion om 22.00 uur te zien op NPO3.
LEES VERDER
Zondag Paasmis met bisschop Smeets live op L1
Op Eerste Paasdag is de Paasmis met bisschop Harrie Smeets live op tv te zien bij de regionale omroep L1 en de lokale omroep RTV Maastricht. De viering van Pasen wordt om 10.00 uur uitgezonden van uit de Sint-Servaasbasiliek in Maastricht. Om 11.00 uur is zondagmorgen op NPO2 de Paasmis vanuit de Sint-Josephkerk in Landgraaf te zien bij KRO-NCRV. Zaterdagvond wordt vanuit Landgraaf ook de paaswake live op NPO2 uitgezonden.
LEES VERDER

 

 

 Sobere chrismamis
in kathedraal
In de kathedraal in Roermond heeft woensdagavond de jaarlijkse chrismamis plaatsgevonden. Tijdens deze viering vond de zegening van de heilige oliën plaats, die gebruikt worden voor de toediening van de sacramenten. Onder normale omstandigheden nemen honderden vertegenwoordigers van parochies aan de chrismamis deel. Vanwege de coronamaatregelen was het dit jaar een sobere viering met alleen de bisschop en een klein aantal priesters, die verspreid door de kerk zaten.
Bekijk fotoreportage van de chrismamis
 'Kerkarchitect'
Piet Mertens
overleden
In zijn woonplaats Heerlen is architect Piet Mertens op 88-jarige leeftijd overleden. Mertens was vele jaren een gerespecteerd architect, met een grote betekenis voor de kerkelijke bouwkunst in Limburg. Hij was betrokken bij de restauratie van veel kerkgebouwen, waaronder die van de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond. Ook was Mertens meer dan 30 jaar lid van de bisschoppelijke bouwcommissie van het bisdom Roermond.
LEES VERDER
 Oud-pastoor
Pierre Clijsters
overleden

Op donderdag 25 maart is pater Pierre Clijsters C.Ss.R. overleden. Hij was tot aan zijn overlijden administrator van de parochie H. Isidorus in Haler-Uffelse. Daarvoor was hij vele jaren als kapelaan en pastoor actief in diverse parochies in Noord- en Midden-Limburg. Pater Clijsters is 84 jaar geworden.

 

 

 

LEES VERDER

 

 Repetities Passiespelen
weer hervat
De repetities voor de Passiespelen Tegelen zijn onlangs weer hervat. De organisatie hoopt dat de voorstelling over het lijden van Christus deze zomer alsnog een aantal keren uitgevoerd kan worden. Aanvankelijk zou de 21e editie van de Passiespelen vorig jaar zomer al te zien zijn, maar vanwege de coronapandemie werd de première uitgesteld tot 18 april van dit jaar. Maar ook die datum is losgelaten. “Na twee keer uitstel hopen wij dat 'drie maal scheepsrecht' is,” zo laat de organisatie weten.
LEES VERDER
 
Bij de zondag
We herdenken eerst Witte Donderdag (laatste avondmaal) en Goede Vrijdag (kruisiging). Dan volgt Paasmorgen: de leerlingen gingen naar het graf. Ze zagen dat het leeg was. Christus is niet dood, hij leeft! Zalig Pasen.
LEES VERDER
 Wat vieren we
deze week?
Pasen natuurlijk! Sommige feesten zijn zó belangrijk dat je ze niet op één dag viert, maar er de tijd voor neemt. In de Kerk duren belangrijke feesten wel acht dagen: een octaaf. Pasen is het belangrijkste feest van het jaar en wordt dus zeker een week lang gevierd. Tijdens het octaaf van Pasen worden er geen andere feesten in de liturgie gevierd. Alle aandacht gaat naar de Verrijzenis van Christus.
LEES VERDER

 

 Paaschallenge:
"De weg door Jeruzalem" in Roermond
Stel je voor dat je in een tijdmachine kunt stappen, terug naar het jaar 30 van onze jaartelling. Opeens loop je door de straten van Jeruzalem op zoek naar geheime aanwijzingen. Overal kom je QR-codes tegen en ga je het gesprek aan met virtuele gesprekspartners uit de tijd van Jezus. Welkom bij de PaasChallenge 2021 in Roermond!
LEES VERDER Alle regioactiviteiten
 
Contact info
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
Postbus 470
6040 AL  Roermond
Copyright © 2021 Bisdom Roermond
afmelden | naar de website