Eerste priesterwijdingen 2021:
John Ashirvadam en Shaiju Selestin
In het aartsbisdom Trivandrum in India zijn kapelaan John Ashirvadam van Maastricht en Shaiju Selestin van Simpelveld/Bocholtz gisteren tot priester gewijd. Het zijn de eerste twee van zes wijdingen van nieuwe priesters voor het bisdom Roermond dit jaar. De wijding in India vond donderdagmiddag plaats in de Sint-Jacobuskerk in Pulluvila. De viering was via internet live te volgen. Aan het einde van de viering sprak kapelaan John Ashirivadam een dankwoord in het Nederlands uit.
LEES VERDER
Bisschop: ‘Als christenen aanwezig zijn in de wereld’
“Juist in onze verbrokkelde en diffuse wereld is het van belang dat we als christenen aanwezig zijn in die wereld.” Dat zei bisschop Harrie Smeets van Roermond in zijn paasboodschap. Volgens de bisschop is de opdracht die alle gelovigen met Pasen krijgen: Ga naar de plaats waar je thuisbasis is en probeer er daar te zijn voor de mensen om je heen.
LEES VERDER

 

 

 Cursus ‘buitengewoon bedienaar’
start komende week
Komende week start de cursus ‘buitengewoon bedienaar van de heilige communie’. De eerste coronaproofe bijeenkomsten zijn op dinsdag 13 april voor Zuid-Limburg en woensdag 14 april voor Noord- en Midden-Limburg. Aanmelden kan nog. ‘Buitengewoon bedienaren van de heilige communie’ zijn leken/vrijwilligers die een officiële aanstelling van de bisschop krijgen om mee te helpen met het uitreiken van de communie. Vorig jaar ging de cursus vanwege de coronamaatregelen niet door. Dit jaar kan dat gelukkig wel.
Lees verder

 

 Bisschop maakte paaspelgrimage
door Maastricht
Op de vroege ochtend van Pasen heeft bisschop Harrie Smeets een pelgrimswandeling gemaakt van de Cellebroederskapel naar de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek in Maastricht. De bisschop werd daarbij vergezeld door enkele medewerksters van het Huis voor de Pelgrim. Het waren immers de vrouwen die op Paasochtend als eerste naar het lege graf gingen, aldus de bisschop.
LEES VERDER
 
Bij de zondag
“De grootste zondaar heeft het meest recht op mijn Barmhartigheid.” Dat is een van de boodschappen die de heilige zuster Faustyna hoorde, toen ze bijna 100 jaar geleden meerdere verschijningen van Christus zag. Sinds 2000 staat de zondag na Pasen ook bekend als Zondag van de Goddelijke Barmhartigheid.
LEES VERDER
 Wat vieren we
deze week?
De Paastijd duurt nog tot Pinksteren, maar het octaaf van Pasen wordt deze zondag afgesloten op Beloken Pasen of Zondag van de Goddelijke Barmhartigheid. Deze week laten ook een paar interessante heiligen van zich horen: Egbertus, de leermeester van ‘onze’ Willibrord, Paus Martinus, die ook Sint-Kruk wordt genoemd, Bernadette, de zieneres van Lourdes en de Vlaming Landricus, naar wie de kerk van Echt vernoemd is.
LEES VERDER

 

 Uit de regio
‘Graf van Sint-Servaas’ zoekt nieuwe voorzitter
De Vereniging ‘het Graf van Sint-Servaas’ in Maastricht is op zoek naar een nieuwe voorzitter. Het ‘Graf’ is onder meer verantwoordelijk voor de organisatie van de zevenjaarlijkse Heiligdomsvaart in Maastricht.
LEES VERDER
 
Contact info
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
Postbus 470
6040 AL  Roermond
Copyright © 2021 Bisdom Roermond
afmelden | naar de website