Bisschop Smeets
zondag in Geloofsgesprek
Bisschop Harrie Smeets is zondagmorgen te gast in het programma Geloofsgesprek van de KRO. Presentator Leo Fijen praat dan met hem over gelovig zijn in deze coronatijd. Het interview is opgenomen in openluchttheater De Doolhof in Tegelen, waar zondag de uitgestelde Passiespelen in première zouden gaan, maar opnieuw uitgesteld zijn. Wat doe je als Kerk wanneer evenementen die mensen in geloof samenbrengen niet door kunnen gaan? Bisschop Smeets probeert daarop een antwoord te formuleren.
LEES VERDER
Landelijke tv-mis zondag vanuit kathedraal Roermond
De landelijke televisiemis van de KRO wordt zondagmorgen uitgezonden vanuit de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond. Hoofdcelebrant is bisschop Harrie Smeets. De muziek wordt verzorgd door drie cantores van de parochie.
LEES VERDER

 

 

 Clavis:
parochies experimenteren met online collectes
Door de coronapandemie moeten ook parochies nadenken over andere manieren om aan inkomsten te komen. Een aantal parochies in Limburg experimenteert met digitale vormen van collecteren. De ervaringen zijn wisselend, zo blijkt uit de nieuwe editie van het digitale magazine Clavis. Waar de ene kerk er zeer enthousiast over is, staat het online collecteren bij een andere nog in de kinderschoenen.
Lees verder

 

 Aantal katholieken
wereldwijd gestegen
Het aantal katholieken wereldwijd is gestegen tot 1,345 miljard mensen. Dat blijkt uit de officiële kerkelijke statistieken over 2019 die onlangs in Rome zijn gepresenteerd. Ten opzichte van het jaar ervoor is dat een toename van 16 miljoen gelovigen. Dat betekent dat 17,7 procent van de wereldbevolking rooms-katholiek is.
LEES VERDER
 
Bij de zondag
Een ontmoeting met Jezus kan even schrikken zijn. Dat was het ook voor zijn leerlingen. Toch betekende juist de ontmoeting met de levende Christus een nieuw begin. Dat kan het ook voor ons worden.
LEES VERDER
 Wat vieren we
deze week?
De bekendste heilige die deze week op de kalender staat, is waarschijnlijk Sint-Joris, wiens gevecht met de draak nogal tot de verbeelding spreekt. Maar ook het levensverhaal van Anselmus en Fidelis is zeker de moeite waard.
LEES VERDER

 

 Uit de regio
Online lezing Religie en WO I
Op woensdag 21 april verzorgt Eugène Rosier een online lezing over: ‘Religie en de Eerste Wereldoorlog’ op uitnodiging van de Broederschap van Onze-Lieve-Vrouw Sterre der Zee. Belangstellenden kunnen zich aanmelden.
LEES VERDER
 
Contact info
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
Postbus 470
6040 AL  Roermond
Copyright © 2021 Bisdom Roermond
afmelden | naar de website