Roepingenzondag:
Wees niet bang
‘Wees niet bang, kom dichterbij’. Dat is dit jaar de slogan van Roepingenzondag, die dit weekeinde wordt gehouden. Priester of religieus worden, is niet meer zo gebruikelijk als het vroeger was. Maar dat wil niet zeggen dat God niemand meer roept. Elk jaar zijn er mensen die gehoor geven aan de oproep van Christus om Hem te volgen. In kerken over de hele wereld wordt dit weekeinde gebeden voor roepingen. Zondagmiddag is er een roepingenvespers met livestream in de abdijkerk van Rolduc.
LEES VERDER
Vanaf 28 april honderd aanwezigen toegestaan bij uitvaarten
Het Kabinet heeft een aantal versoepelingen aangekondigd op het gebied van coronamaatregelen. Deze gaan in op woensdag 28 april. Vanaf die dag mogen er bij een uitvaart honderd mensen aanwezig zijn. Dat zijn er nu nog vijftig. Ook voor uitvaarten in katholieke kerken geldt dat vanaf 28 april bij een uitvaart honderd mensen aanwezig mogen zijn, mits de ruimtecapaciteit van de kerk of de kapel dit aantal toelaat.
LEES VERDER

 

 Paters montfortanen
140 jaar in Limburg
Komende woensdag – 28 april – viert de Kerk de gedachtenis van Louis Marie Grignion de Montfort. Hij is de stichter van de paters montfortanen. Dit jaar is het precies 140 jaar geleden dat de congregatie zich in Nederland vestigde en de eerste paters in Schimmert kwamen wonen
LEES VERDER
 Oudste priester bisdom
Jan Billekens overleden

Op zaterdag 17 april is in Horst oud-pastoor van Steyl en oud-rector Jan Billekens overleden. Hij is 96 jaar geworden. Sinds het overlijden van emeritus-pastoor Jef Penders (100) begin dit jaar was Billekens de oudste priester van het bisdom Roermond.

 

LEES VERDER
 
Bij de zondag
Een herder kent zijn schapen, heeft aandacht voor ieder van hen afzonderlijk. Een goede herder is zelfs bereid zijn leven op het spel te zetten als slechts één schaap in gevaar is. als Kerk hebben wij goede herders nodig.
LEES VERDER
 Wat vieren we
deze week?
De liturgische kalender laat voor komende week een drukke agenda zien. Bijna elke dag is er wel iets bijzonders te vieren. Van ‘onze’ Petrus Canisius tot en met Sint-Jozef, want het is per slot van rekening nog steeds het Jozefjaar. U kunt ook nog prentjes van hem bestellen.
LEES VERDER

 

 Uit de regio
Oriëntatieweekend
Abdij Sint-Benedictusberg
Jij bent op een moment in je leven aangekomen dat de vraag in je opkomt: wat wil ik met mijn leven doen? Je bent een man die bidt, die durft te zoeken naar de wil van God en niet bang is voor de talenten en de mogelijkheden die Hij in je ziet. De broeders van Abdij Sint Benedictusberg in Vaals nodigen je uit voor het oriëntatieweekend van 30 april tot en met 2 mei.
Lees verder
 
Contact info
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
Postbus 470
6040 AL  Roermond
Copyright © 2021 Bisdom Roermond
afmelden | naar de website