Kerk lanceert campagne
Vierpinksteren.nl
De Rooms-katholieke Kerk voorziet voor Pinksteren geen grote versoepeling van de eigen coronamaatregelen. Ook wanneer de coronacijfers verbeteren en het maximum aantal gelovigen bij een viering wordt verruimd, kan mogelijk niet iedereen die dit wil de Pinkstervieringen fysiek bijwonen. De Nederlandse bisschoppen roepen met de website www.vierpinksteren.nl iedereen op om Pinksteren wel te vieren en als er geen plek is in de kerk, dit thuis via livestream of televisie te doen.
LEES VERDER
Harry Quaedvlieg geïnstalleerd als kanunnik
Tijdens een plechtige vesperviering in de abdijkerk van Rolduc is pastoor Harry Quaedvlieg van Geleen donderdagmiddag geïnstalleerd als lid van het kathedraal kapittel van het bisdom Roermond. Het kapittel is het belangrijkste adviesorgaan van de bisschop.
LEES VERDER

 

 

 Bisschop bezocht
priklocatie in kerk
De Sint-Sebastianuskerk in Herkenbosch is een van de kerken in Limburg die af en toe gebruikt wordt voor het zetten vaccinatieprikken. Bisschop Harrie Smeets bracht maandagmiddag een werkbezoek aan de kerk om met eigen ogen te zien hoe dit in z’n werk gaat. Medewerkers van huisartsenpraktijk Herkenbosch gaven daarbij tekst en uitleg.
Lees verder
 Zeven nieuwe
aanroepingen
Sint-Jozef
Paus Franciscus heeft de litanie van Sint-Jozef uitgebreid met zeven nieuwe aanroepingen. Dat werd afgelopen weekeinde in Rome bekend gemaakt op het feest van Sint-Jozef-arbeider. De uitbreiding van de litanie komt in het speciale Sint-Jozefjaar dat tot 8 december van dit jaar duurt.


LEES VERDER
 Nieuwe webinars
voor
jongeren

Jong Katholiek is het jongerenplatform van de gezamenlijke Nederlandse bisdommen. In deze coronatijd worden hierop regelmatig online webinars voor jongeren over geloof aangeboden. Deze week zijn er weer twee nieuwe reeksen webinars van start gegaan. Een reeks van zeven bijeenkomsten over je relatie met Christus en een reeks van vier bijeenkomsten over de missie van de kerk.

LEES VERDER
 
Bij de zondag
Gods liefde voor ons is een liefde die zichzelf wegschenkt aan de ander. Laten ook wij proberen ons die houding eigen te maken. "Dit is mijn gebod,” zegt Jezus in het evangelie van deze zondag, ”dat gij elkaar lief hebt zoals Ik u heb lief gehad."
LEES VERDER
 Wat vieren we
deze week?
Het wordt weer zo’n week waarin alles samenvalt: Kruisdagen, Hemelvaart, IJsheiligen, de eerste geloofsverkondiger in Limburg en alle heilige bisschoppen van Maastricht. Kortom: komende week in liturgisch op zich ‘never a dull moment’.
LEES VERDER

 

 Uit de regio
Pelgrimsroute door Maastricht
Als alternatief voor de jaarlijkse bron- en stadsprocessie, die dit jaar niet doorgaan, heeft de Stichting Schatkamer Sint-Servaas een wandelroute ontwikkeld vanuit de basiliek van Sint-Servaas naar de Servaasbron in de Maastrichtse wijk Biesland. Deze pelgrimsroute gaat via 14 punten die allemaal gekenmerkt worden door Sint-Servaas. De totale afstand van de wandeling is 7,5 km lang. De complete route en alle markante ‘Servaaspunten’ onderweg worden beschreven in een kleurrijke brochure die verkrijgbaar is aan de balie van de schatkamer in de Sint Servaasbasiliek.
Lees verder
 
Contact info
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
Postbus 470
6040 AL  Roermond
Copyright © 2021 Bisdom Roermond
afmelden | naar de website