Catecheet wordt
officieel kerkelijk ambt
De functie van catecheet of catechist wordt een officieel lekenambt in de Kerk. Dat is dinsdag 11 mei in Rome bekend gemaakt. De paus wil daarmee degenen die catechese geven een erkenning geven voor hun dienstwerk aan de Kerk.
LEES VERDER
Bid mee als voorbereiding op Pinksteren
De Nederlandse bisschoppen nodigen gelovigen uit om vanaf Hemelvaart met het woord van God op weg te gaan naar Pinksteren. Zij doen dit door het aanbieden van een noveen waarin aan de hand van de schriftlezingen van de dag gebeden wordt om de komst van de Heilige Geest.
LEES VERDER

 

 Wijding 'Limburgse' priesters in Sri Lanka
uitgesteld
De priesterwijdingen van de in Limburg werkzame kapelaans Nicholas Pethuru en Ranil Weerawarna in Sri Lanka zijn vanwege de coronamaatregelen uitgesteld. Deze wijdingen zouden deze week plaatsvinden, maar zijn uitgesteld tot 1 en 3 juni.

LEES VERDER
 Geen afstel meer: Passiespelen Tegelen
gaan door

De Passiespelen Tegelen 2021 gaan door! Op zaterdag 3 juli vinden in openluchttheater De Doolhof de eerste twee voorstellingen plaats van de 21ste Tegelse Passiespelen. Tot en met zondag 5 september worden er 36 voorstellingen gespeeld, telkens twee maal per dag, zonder pauze en coronaproof.

LEES VERDER
 Pater Gerard Verwoerd
overleden
Op 4 mei is in Panningen pater Gerard Verwoerd c.m. overleden. Pater Verwoerd was in Limburg onder andere kapelaan in Brunssum-Rumpen en Susteren-Mariaveld. Ook was hij op andere plekken in Nederland voor de congregatie van de lazaristen actief. Pater Voerwoerd is 81 jaar geworden.
LEES VERDER
 Nieuwe
benoemingen

Bisschop Harrie Smeets heeft onlangs een nieuwe studieopdracht gegeven aan kapelaan Lic. Marc Kessels en nieuwe benoemingen verleend aan de pasgewijde kapelaans Shaiju Selestin en John Ashirvadam.


LEES VERDER
 
Bij de zondag
Samen staan we sterk. Vandaar de opdracht en het gebed van Jezus om in eenheid van geloof bewaard te blijven. Om samen Kerk te willen zijn. Samen staan we sterk, in Christus, in de éne Kerk. Een gemeenschap waarin de gelovige zich bewaard mag weten in Jezus’ Naam.
LEES VERDER
 Wat vieren we
deze week?
In deze week tussen Pinksteren en Hemelvaart vindt de Pinksternoveen plaats, waarin de Kerk bidt om de komst van de Heilige Geest. Op de kalender staan heel verschillende heiligen uit heel verschillende eeuwen. Belangrijk voor Limburg is dat deze week ook de gedachtenis plaatsvindt van de zalige Jozefa Stenmanns, medestichteres van de missiezusters van Steyl.
LEES VERDER

 

 Uit de regio
Expositie over Lijkwade van Turijn in Heerlerheide
Vanaf maandag 17 mei t/m zondag 30 mei krijgt u de kans om een levensgrote replica van de Lijkwade van Turijn te zien in de Corneliuskerk in Heerlerheide.
Lees verder
 
Contact info
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
Postbus 470
6040 AL  Roermond
Copyright © 2021 Bisdom Roermond
afmelden | naar de website