Pastoor Harry Quaedvlieg
nieuwe vicaris-generaal
Pastoor Lic. Harry Quaedvlieg (52) van Geleen wordt de nieuwe vicaris-generaal van het bisdom Roermond. Bisschop Harrie Smeets heeft hem per 1 juli in die functie benoemd. Hij volgt vicaris-generaal Mgr. René Maessen op die aan het einde van dit jaar met emeritaat gaat.
LEES VERDER
Priesterwijding via livestream te volgen
Op de zaterdag na Pinksteren (29 mei) worden Danny Horsch en Austin Joseph in de kathedraal in Roermond tot priester gewijd. Vanwege de coronamaatregelen gebeurt dit in een besloten viering met alleen enkele genodigden. Maar de viering is via een livestream voor iedereen te volgen.
LEES VERDER

 

 

 Pinksteren
is het feest van de Geest
Dit weekeinde is het Pinksteren. Maar wat vieren we dan eigenlijk? In de tijd na Pasen hielden de leerlingen van Jezus zich schuil. Maar op de vijftigste dag werden ze bevangen door de Heilige Geest. Ze traden naar buiten en gingen overal het evangelie verkondigen.
Lees verder
 Pater Ignace Wishaupt
overleden
In zijn geboorteplaats Maastricht is op 10 mei pater Ignace Wishaupt O.C.D. op 89-jarige leeftijd overleden.
In het verleden werkte hij als kapelaan in Geleen.
Lees verder
 Fonds voor behoud
Maastrichtse
basilieken
In Maastricht is zondag 16 mei in aanwezigheid van bisschop Harrie Smeets het Basilicafonds gepresenteerd. Dit fonds is bestemd voor de instandhouding van de twee grote basilieken in Maastricht: de Sint-Servaasbasiliek en de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek. Het fonds maakt deel uit van het fondsenpodium IKPASBIJ van het Elisabeth Strouven Fonds.
LEES VERDER
 Website
Redemptoris Mater
online

Het internationaal grootseminarie Redemptoris Mater in Cadier en Keer heeft een nieuwe website. Deze is afgelopen week online gegaan. Redemptoris Mater is de priesteropleiding van de Neocatechumenale Weg, een van de nieuwe bewegingen in de Kerk. De studenten komen uit verschillende landen.

LEES VERDER
 
Bij de zondag
Met Pinksteren worden we uitgenodigd om in de juiste taal over God te spreken.
Over Zijn liefde en nabijheid.
LEES VERDER
 Wat vieren we
deze week?
Dit wordt een beetje de week van de nieuwe feesten. Pinksteren is natuurlijk al zo oud als de Kerk, maar 2e Pinksterdag is sinds een paar jaar aan Maria gewijd. Nieuw is ook het feest van Jezus Hogepriester op donderdag. En zaterdag herdenken we paus Paulus VI, die drie jaar geleden heilig werd verklaard.
LEES VERDER

 

 Uit de regio
Online Pinksterlezing over Maria in Wittem
Kerkhistoricus André Roes houdt zaterdag 22 mei de Pinksterlezing van Klooster Wittem. Roes schreef het boek Maria - Pleidooi voor een barmhartige en vreugdevolle Kerk.
Lees verder
 
Contact info
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
Postbus 470
6040 AL  Roermond
Copyright © 2021 Bisdom Roermond
afmelden | naar de website