Bijwonen KRO-televisiemis
in decor Passiespelen
Op zondag 4 juli zendt KRO-NRCV de wekelijkse televisiemis uit vanuit het decor van de Passiespelen in Tegelen. Dat weekeinde gaat de nieuwe editie van de theaterproductie over het lijden en sterven van Christus in première. De tv-mis wordt opgedragen door hulpbisschop Everard de Jong van Roermond. Belangstellenden die de viering willen bijwonen, zijn van harte welkom. Vanwege de coronamaatregelen is er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar en is het vooraf reserveren van een gratis kaart noodzakelijk.
LEES VERDER
Verdere versoepelingen coronaprotocol
R.-k. Kerk
De Nederlandse bisschoppen komen voor de Rooms-Katholieke Kerk met een update van het protocol ‘Kerkelijk leven op anderhalve meter’ die ingaat op zaterdag 26 juni. In de update wordt een aantal versoepelingen aangekondigd. Nu er weer meer kan en mag in de maatschappij als het gaat om corona, zien de bisschoppen ook mogelijkheden om de maatregelen voor de R.-K. Kerk aan te passen.
LEES VERDER

 

 Nieuw aanbod
voortgezette
vorming

In het nieuwe studiejaar biedt het Theologisch Instituut Rolduc weer een programma ‘voortgezette vorming’ aan voor iedereen in het bisdom met een zending van de bisschop. Dit aanbod bestaat al langer voor diakens en pastoraal werkers. Nieuw is dat de voortgezette vorming nu ook openstaat voor catechisten die in het verleden aan de KaiRos zijn opgeleid.

LEES VERDER
 Nieuwe pastoor
Afferden, Bergen en
Siebengewald

Kapelaan Rick Blom wordt de nieuwe pastoor van de parochies Afferden, Bergen en Siebengewald. Dat is afgelopen weekeinde in de betreffende parochies bekend gemaakt. Blom is nu nog kapelaan in de parochies van Heerlen-Centrum/Zuid.

 

 


LEES VERDER
 Boek Limburgse priester over Edith Stein
nu in Duits verschenen

Het boek van de Limburgse priester en kerkhistoricus Mgr. dr. Paul Hamans over Edith Stein en andere in de Tweede Wereld omgebrachte katholieke joden is nu ook in het Duits verschenen. Eerder was het boek ook al in het Engels uitgegeven.

LEES VERDER
 Zomernummer
De Sleutel
verschenen

Het nieuwe zomernummer van het bisdomblad De Sleutel is uit. Daarin deze keer uitgebreid aandacht voor bezinningstoerisme in Limburg, een interview met varkensbroer en LLTB-voorman Toon van Hoof en aandacht voor een groep biddende vaders in Maastricht.

LEES VERDER
 
Bij de zondag
Wonderen gebeuren niet ‘zo maar pardoes’. Maar een persoonlijk ontmoeting met Jezus kan mensen die gestorven lijken weer tot leven brengen.
LEES VERDER
 Wat vieren we
deze week?
Deze week herdenken we vooral heel veel heiligen uit de vroege kerk: de apostelen Petrus, Paulus en Tomas, de eerste martelaren van Rome en bisschop Ireneüs van Lyon.
LEES VERDER

 

 Uit de regio
Feest O.-L.-V. Altijddurende Bijstand
in Wittem
Komende zondag (27 juni) wordt in Klooster Wittem het feest van Onze-Lieve-Vrouw van Altijddurende Bijstand gevierd met een wandeling, een eucharistieviering, een inloopconcert en de gelegenheid om een noveenkaars op te steken.
Lees verder
 
Contact info
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
Postbus 470
6040 AL  Roermond
Copyright © 2021 Bisdom Roermond
afmelden | naar de website