Internationale gebedsdienst voor
slachtoffers watersnood in Dom Aken
In de Dom in Aken wordt zaterdag 28 augustus een oecumenische gebedsdienst gehouden voor alle slachtoffers van de overstromingen eerder deze zomer. De viering heeft een internationaal karakter. Namens het bisdom Roermond zal vicaris- generaal René Maessen hieraan deelnemen. Ook vanuit België zullen er deelnemers zijn.
LEES VERDER
Bisschop Harrie Smeets weer thuis
Na een verblijf van bijna drie maanden in het ziekenhuis en een verpleeghuis is bisschop Harrie Smeets weer thuis. Hij heeft afgelopen week zijn intrek genomen in een appartement in het bisschopshuis, dat aangepast is aan gebruik met een rolstoel. Ook kan hier de nodige zorg worden verleend. Eind mei werd de bisschop ernstig ziek. Hij lijdt aan een hersentumor.
LEES VERDER

 

 Sint-Rosa
350 jaar heilig

Dit jaar is het precies 350 jaar geleden dat Sint-Rosa – de stadspatrones van Sittard – heilig werd verklaard. Dat gebeurde in 1671 door paus Clemens X. Komende zondag wordt in Sittard het feest van Sint Rosa gevierd. Vanwege de coronapandemie zal dat een kleinschaligere viering zijn dan andere jaren.

LEES VERDER
 Weer periode
van de Schepping

Ieder jaar wordt tussen 1 september en 4 oktober de Periode van de Schepping gehouden. In deze periode wordt in de kerken extra aandacht gevraagd voor de zorg voor de Schepping. Voor parochies is er een brochure beschikbaar met suggesties voor liturgie, bezinning en activiteiten. Daarbij staan de zeven stappen van het internationale
Laudato si’-platform centraal.

LEES VERDER
 
Bij de zondag
De goede of slechte dingen die een mens doet, komen voort uit zijn binnenste. Het is daarom zaak om je hart vooral open te stellen voor het goede.
LEES VERDER
 Wat vieren we
deze week?
Het wordt een atypische week in de liturgie. Er staan twee bijzonderheden op de kalender. Woensdag is Wereldgebedsdag voor behoud van schepping en vrijdag vieren we in Limburg de verjaardag van de bisschopskerk.
LEES VERDER

 

 Uit de regio
Corneliusoctaaf Heerlerheide
September is de maand van St.-Cornelius in de Heerlense wijk Heerlerheide. Door corona is het vorig jaar vrij stil geweest. Maar dit jaar wordt het weer gevierd tussen 11 en 19 september. Elke avond is er een plechtige hoogmis om 19.00 uur. Op de zondagen is de heilige mis om 11.15 uur. Na elke mis is er noveengebed met relikwieverering.
Lees verder
 
Contact info
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
Postbus 470
6040 AL  Roermond
Copyright © 2021 Bisdom Roermond
afmelden | naar de website