Oud-kapittelheren Van Rens en Storcken
benoemd tot erekanunnik
Vicaris Wilbert van Rens en oud-vicaris Ton Storcken zijn door bisschop Harrie Smeets benoemd tot erekanunnik van het bisdom Roermond. Dat werd vrijdagmiddag 3 september bekend gemaakt tijdens een plechtige vesperviering in de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond bij gelegenheid van het feest van de kerkwijding van de kathedraall.
LEES VERDER
Bisschop Smeets naar Lourdes
Als de omstandigheden het toelaten, brengt bisschop Harrie Smeets volgend weekeinde onder medische begeleiding een kort bezoek aan Lourdes. Hij wordt vergezeld door een aantal familieleden en goede vrienden. Ze reizen met een speciale rolstoelbus naar de bedevaartplaats in Zuid-Frankrijk.
LEES VERDER

 

 Mandaat Mgr. Maessen
met drie maanden
verlengd

Vicaris-generaal René Maessen blijft nog zeker drie maanden het bestuur van het bisdom Roermond waarnemen. Zijn mandaat is verlengd tot 10 december. Toen bisschop Harrie Smeets aan het begin van de zomer ziek werd, vroeg hij Mgr. Maessen om het bestuur van het bisdom voor drie maanden waar te nemen. Die periode is nu met drie maanden verlengd.

LEES VERDER
 Missiebureau collecteert voor
noodhulp aan Haïti

Het Missiebureau Roermond gaat geld inzamelen voor noodhulp aan de slachtoffers van de aardbeving in Haïti. Het land werd half augustus getroffen door een zware aardbeving, die aan meer dan tweeduizend mensen het leven heeft gekost. Zeker twaalfduizend mensen raakten gewond en duizenden zijn dakloos geworden.

LEES VERDER
 
Bij de zondag
God stuit bij ons vaak op dovenmansoren. Hij handelt nu eenmaal anders dan wij verwachten en altijd mooier en beter dan wij hadden kunnen hopen.
LEES VERDER

 

 Wat vieren we
deze week
Geen week zonder Maria, kun je bijna zeggen. Deze week is het weer raak. En niet met het minste feest. Maria is namelijk jarig: woensdag vieren we haar geboortedag. Verder een van de beroemdste missionarissen, Petrus Claver, en een oude Maastrichtse bisschop, die eigenlijk niet meer wordt gevierd.
Lees verder
 Uit de regio
Open-Kerkenroute rond kunst Charles Eyck
Op Open Monumentendag (zaterdag 11 september) openen vijf kerken in Zuid-Limburg hun deuren, die allemaal kunstwerken van Charles Eyk hebben.
Lees verder
 
Contact info
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
Postbus 470
6040 AL  Roermond
Copyright © 2021 Bisdom Roermond
afmelden | naar de website