Zondag live televisiemis
vanuit Lourdes
De KRO-televisie zendt op zondag 12 september de wekelijkse televisiemis live vanuit de Grot in Lourdes uit. Aanleiding voor deze bijzondere viering is het 100-jarig bestaan van de bedevaartorganisatie die nu bekend is onder naam Huis voor de Pelgrim. Vanwege de coronapandemie was het dit jaar en vorig jaar toe nu toe niet mogelijk om grote groepsreizen naar Lourdes te organiseren. Via de tv-uitzending kan iedereen die dat wil zondag toch even op bedevaart naar Lourdes.
LEES VERDER
Geloofsgesprek met bisschop Smeets
Voorafgaand aan de live-uitzending van de eucharistieviering is zondagmorgen vanaf 9.45 uur op NPO2 het programma Geloofsgesprek te zien. Daarin praat Leo Fijen met bisschop Harrie Smeets. Bij de bisschop werd aan het begin van de zomer een ernstige ziekte geconstateerd. In het interview vertelt hij daar openhartig over.
LEES VERDER

 

 

 Eerste documenten
nieuwe bisschoppensynode
gepresenteerd
Het Vaticaan heeft deze week twee belangrijke documenten gepubliceerd voor de Algemene Bisschoppensynode die over twee jaar in Rome wordt gehouden, maar waarvoor volgende maand al het voorbereidingstraject in elk bisdom gaat beginnen. Tijdens het voortraject en de synode zelf moet gesproken worden over de vraag hoe de kerk ‘synodaler’ kan worden. Daarmee wordt bedoeld dat meer gremia binnen de kerk bij het besluitvormingsproces worden betrokken.
Lees verder
 Cursus liturgische vorming
in Gulpen en Venray

Wat is liturgie en wat vieren we eigenlijk in de kerk? En waarom we vieren zoals we dat doen? Daarover gaat de cursus liturgische vorming die vanaf half september wordt aangeboden op twee plaatsen in Limburg: in Gulpen en Venray. Afgelopen seizoen was de cursus een groot succes.

LEES VERDER
 Pastoor Schuffelers
van Nederweert
naar Vijlen

Pastoor René Schuffelers verruilt Nederweert voor Vijlen, Lemiers en Holset. Dat is afgelopen weekeinde in de betreffende parochies bekend gemaakt. Hij volgt hier pastoor Theo van Galen op, die onlangs een nieuwe benoeming heeft gekregen in Meerssen.

LEES VERDER
 
Bij de zondag
Lijden en dood kunnen niet uit de weg worden geruimd met een hemelse toverspreuk, maar alleen door deze zelf te doorleven en te ondergaan. Dat is een opdracht voor iedereen die leven wil vanuit het geloof in Jezus Christus. Het is een weg die hoop geeft, vooral aan die mensen die aan de kant van de verliezers terechtgekomen zijn.
LEES VERDER
 Wat vieren we
deze week?
We zeiden het al eerder: geen week zonder Maria. Komende week is het weer raak met Onze-Lieve-Vrouw van Smarten. Verder het bijzondere feest van Kruisverheffing, onze eigen Lambertus en paus Cornelius, die ook in Limburg z’n eigen devotieplekken heeft.
LEES VERDER

 

 Uit de regio
Oriëntatieweekend Abdij Sint-Benedictusberg
De benedictijner monniken van Mamelis houden van vrijdag 24 tot en met zondag 26 september een oriëntatieweekend monastiek leven. De dagen zijn bedoeld voor mannen vanaf 21 jaar, die vanuit een levend geloof leven en daarom geïnteresseerd zijn in een kennismaking van binnenuit.
Lees verder
 
Contact info
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
Postbus 470
6040 AL  Roermond
Copyright © 2021 Bisdom Roermond
afmelden | naar de website