Terugblik Lourdesreis
bisschop Harrie Smeets
De ernstig zieke bisschop Harrie Smeets bracht vorig weekeinde een bezoek aan de Mariabedevaartplaats Lourdes in Frankrijk. Directe aanleiding hiervoor was het 100-jarig bestaan van de ‘Limburgse Bedevaart’, die nu onderdeel uitmaakt van het Huis voor de Pelgrim in Maastricht. Door de ziekte van de bisschop werd het voor hem ook een persoonlijke pelgrimstocht. Een korte terugblik.
LEES VERDER
Komende week duidelijkheid over coronamaatregelen
Naar aanleiding van de persconferentie van het kabinet van afgelopen dinsdag overleggen de Nederlandse bisschoppen over mogelijke versoepelingen van coronamaatregelen voor de katholieke kerk. Deze versoepelingen zouden in kunnen gaan op 25 september. Verdere berichtgeving hierover wordt in het begin van volgende week verwacht.
LEES VERDER

 

 

 Kijk terug:
Geloofsgesprek met bisschop Smeets
Het KRO-NCRV-programma Geloofsgesprek zond afgelopen zondag een indringend interview met Mgr. Harrie Smeets uit. De bisschop vertelt hierin openhartig over zijn ziekte. Het interview is online terug te kijken.
Lees verder
 Nieuw seizoen Academie Rolduc
van start

Met een inleiding over de pastorale regel van paus Gregorius de Grote gaat op vrijdag 1 oktober het nieuwe seizoen van Academie Rolduc van start. Dr. Bernhard Hegge en Dr. Lambert Hendriks houden dan een gecombineerde lezing over het boek ‘Regula Pastoralis’ dat ze samen vertaalden. In totaal biedt Academie Rolduc dit jaar twaalf lezingen aan over uiteenlopende onderwerpen.


LEES VERDER
 Licentiaat kerkelijk recht voor
Rijo Muprappallil

Pastoor Rijo Muprappallil van Blerick heeft onlangs aan de KU Leuven zijn licentiaatsthesis voor kerkelijk recht met goed gevolg mogen verdedigen. De pastoor volgde afgelopen jaren naast zijn pastorale werk in Leuven twee masterstudies: de opleiding maatschappij, recht en religie en een opleiding kerkelijk recht. Met de verdediging van zijn thesis heeft hij een belangrijk deel van zijn opleiding afgesloten en zijn licentiaatstitel behaald.

LEES VERDER
 
Bij de zondag
De dienstbaarheid aan een ander is de maatstaf die Jezus zijn leerlingen voorhoudt. Die dienstbaarheid uit zich in echte aandacht voor de ander, door niet jezelf op de voorgrond te plaatsen, maar de ander.
LEES VERDER
 Wat vieren we
deze week?
De liturgische kalender laat komende week een gemêleerd beeld zien, met een apostel, martelaren en een populaire volksheilige.
LEES VERDER

 

 Uit de regio
Lezing over De Barmhartige Samaritaan in Weert
De Broederschap van Onze-Lieve-Vrouw in Weert nodigt uit voor een lezing op woensdag 22 september over De Barmhartige Samaritaan. Pastoor Ivo Krewinkel spreekt over het oog hebben voor de noden van je medemens.
Lees verder
 
Contact info
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
Postbus 470
6040 AL  Roermond
Copyright © 2021 Bisdom Roermond
afmelden | naar de website