Nieuwe coronaregels
voor katholieke kerken
Er zijn nieuwe coronaregels voor katholieke kerken. De Nederlandse bisschoppen hebben besloten om de anderhalve meter afstandsregel bij kerkbezoek los te laten, mits er in het kerkgebouw ook tijdens de viering voldoende geventileerd kan worden. Vooraf opgeven en registeren is ook niet meer nodig. En er mag weer gezongen worden. De versoepeling gaan dit weekeinde in. Gelovigen wordt wel uitdrukkelijk gevraagd om rekening met elkaar te houden, zowel bij het kiezen van een plaats als bij het lopen door de kerk.
LEES VERDER
Najaarsuitgave De Sleutel verschenen
“Van geven word je rijk.” Dat zegt parochievrijwilligster Marijcke Beckers uit Voerendaal in de nieuwe uitgave van het bisdomblad De Sleutel, dat dit weekeinde verschijnt. Duizendpoot Beckers vertelt hoe ze onder andere armlastige gezinnen probeert te helpen. Verder in De Sleutel aandacht voor het 100-jarig bestaan van de bedevaarten naar Lourdes en de pastoors van Valkenburg en Noorbeek vertellen hoe het gaat na het water en het vuur. Vraag een gratis proefnummer van De Sleutel of neem direct een abonnement.
LEES VERDER

 

 Oud-bisschop Jousten
overleden

Oud-bisschop Aloys Jousten van Luik is afgelopen maandag (20 september) in Keulen plotseling overleden. Hij is 83 jaar geworden. Mgr Jousten is regelmatig in ons bisdom te gast geweest. De uitvaart is maandag in de kathedraal in Luik.

LEES VERDER
 Benoemingen
Bisdom Roermond

Een aantal personen heeft onlangs een nieuwe benoeming en/of eervol ontslag gekregen. Het betreft docent Roderick van Attekum, kapelaan Pawel Zelazny, pastoor John van Oss S.M.M., diaken Francis Sahayam en kapelaan Peter Pierik.

LEES VERDER
 Zusters Sittard vieren
200-jarig jubileum

De zusters van de Goddelijke Voorzienigheid in Sittard vieren vanaf dit weekeinde het 200-jarig bestaan van hun congregatie. Zondagmorgen is er een feestelijke eucharistieviering de Petruskerk in Sittard. Zondagmiddag wordt er een boek over de geschiedenis van de zusters in Nederland gepresenteerd en een expositie geopend.

LEES VERDER
 Venraynaar legde
eeuwige gelofte af

Stefan Ansinger uit Venray heeft afgelopen weekeinde zijn eeuwige gelofte afgelegd in de Orde der Predikheren, beter bekend als dominicanen. De plechtigheid vond plaats in de Dominicuskerk/Het Steiger in Rotterdam. Bisschop Harrie Smeets, die Ansinger goed kent uit de tijd dat hij deken van Venray was, was hierbij aanwezig.

LEES VERDER
 
Bij de zondag
Accepteren wij dat God ook buiten onze verwachtingspatronen om mensen kan roepen, inspireren en begeesteren? Zien wij in dat ook mensen buiten onze eigen vertrouwde groep van familie, vrienden en parochiegemeenschap mee kunnen werken aan Gods koninkrijk op aarde, ook al doen zij het anders dan wij gewend zijn?
LEES VERDER
 Wat vieren we
deze week?
Deze week staan er een heleboel bijzondere heiligen op de kalender. We beginnen met Vincent de Paul, dan volgen Wenceslaus, Hiëronymus en Teresia van Lisieux. En we vieren maar liefst twee keer feest vanwege engelen.
LEES VERDER

 

 Uit de regio
Lezing over toenemend antisemitisme
De resonansgroep Jodendom-Katholieke Kerk in Limburg houdt op dinsdag
5 oktober een lezing in Roermond. Spreker is dan Dr. Marc van Berkel uit Nijmegen. Hij gaat in op het thema antisemitisme.
Lees verder
 
Contact info
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
Postbus 470
6040 AL  Roermond
Copyright © 2021 Bisdom Roermond
afmelden | naar de website