Susteren verwacht meer dan
30.000 bezoekers
tijdens Heiligdomsvaart
Susteren verwacht komend jaar meer dan 30.000 bezoekers bij de uitgestelde Heiligdomsvaart. Het zevenjaarlijkse bedevaartfeest zou eigenlijk afgelopen maand hebben plaatsgevonden, maar is vanwege corona verplaatst naar de periode 26 augustus tot en met 11 september 2022.
LEES VERDER
Oktober Mariamaand: 450 jaar feest van de Rozenkrans
Oktober is een Mariamaand en de rozenkransmaand. Dat heeft alles te maken met het feest van Onze-Lieve-Vrouw van de Rozenkrans op 7 oktober. Dit jaar is het precies 450 jaar geleden dat paus Pius V dit feest op de kalender zette.
LEES VERDER

 

 

 Bijzonder Dalheimer Kruis
wordt gerestaureerd
In de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond wordt volgend jaar het beroemde Dalheimer Kruis gerestaureerd. Het betreft een voor Nederland uniek levensgroot kruisbeeld uit de eerste helft van de 14e eeuw. Het Dalheimer Kruis is niet alleen een belangrijk devotieobject, maar ook één van de oudste kunstschatten in de regio. Het kruis is vernoemd naar het cisterciënzerinnenklooster van Dalheim, vlak over de Duitse grens bij Vlodrop. Hier werd het kruis eeuwenlang bewaard en als wonderdadig vereerd. Bijzonder is ook dat het kruis op locatie wordt gerestaureerd.
Lees verder
 Benoemingen: Kapelaan Fratczak
wordt legeraalmoezenier

De weleerwaarde heer Marcin Fratczak krijgt met ingang van 1 oktober eervol ontslag als kapelaan van Horst en omgeving. Hij wordt met ingang van dezelfde datum en benoemd als Geestelijk Verzorger bij het Ministerie van Defensie.

LEES VERDER
 Oud-pastoor
Gerard Maesen
overleden

In het ziekenhuis in Roermond is op maandag 27 september – daags voor zijn 89e verjaardag – oud-pastoor Gerard Maesen overleden. Hij was onder meer pastoor van Melick, Waubach, Well en Meterik. De uitvaart is maandag 4 oktober in Melick.

LEES VERDER
 
Bij de zondag
In het christelijk huwelijk worden man en vrouw uitgenodigd om op God te lijken. Zij maken als echtpaar God bij uitstek zichtbaar. Beeld van God zijn, betekent: op Jezus willen lijken en net als Hij het goede proberen te doen.
LEES VERDER
 Wat vieren we
deze week?
De heiligen van deze week kenmerken zich allemaal door hun hang naar eenvoud, armoede en wonderlijke gebeurtenissen tijdens hun leven. Het bekendste voorbeeld is natuurlijk Sint-Franciscus, naar wie zelfs de paus zich vernoemd heeft.
LEES VERDER

 

 Uit de regio
Maand van de Pelgrim begonnen
Het Huis voor de Pelgrim en Klooster Wittem hebben oktober uitgeroepen tot ‘Maand van de Pelgrim’. Dit is een nieuw initiatief om bedevaarten en pelgrimstochten onder de aandacht te brengen. Gedurende de hele maand zijn er diverse initiatieven.
Lees verder
 
Contact info
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
Postbus 470
6040 AL  Roermond
Copyright © 2021 Bisdom Roermond
afmelden | naar de website