Welkom bij openingsviering
nieuwe bisschoppensynode
Op uitnodiging van paus Francis vindt er op zondag 17 oktober in alle bisdommen een openingsviering plaats voor de bisschoppensynode over synodaliteit. In het bisdom Roermond gebeurt dat die dag ’s middags om 15.00 uur in de Sint-Christoffelkathedraal. Iedereen is hierbij van harte welkom.
LEES VERDER
Wereldmissiemaand: aandacht voor kerk in Guinee
‘We moeten immers wel spreken over wat we gezien en gehoord hebben.’ Met dit citaat uit het Bijbelboek Handelingen (4,20) voert Missio deze maand campagne voor Wereldmissiemaand. Op 24 oktober is het Missiezondag. We worden opgeroepen om datgene wat we meedragen in ons hart naar anderen te brengen, zo zegt paus Franciscus. Daarom brengt Missio dit jaar tijdens Wereldmissiemaand de kerk van Guinee voor het voetlicht.
LEES VERDER

 

 Datum WJD 2023 in
Lissabon bekend

De eerstvolgende katholieke Wereldjongerendagen vinden plaats van 1 tot en met 6 augustus 2023 in Lissabon. Die data zijn in Rome bekend gemaakt. Vanuit Nederland zal JongKatholiek in samenwerking met het Huis voor de Pelgrim in Maastricht de reisinitiatieven voor de WJD23 ontwikkelen.


LEES VERDER
 Nieuwe benoemingen
Bisdom Roermond

Afgelopen weekeinde is in diverse parochies bekend gemaakt dat enkele priesters een nieuwe benoeming en/of eervol ontslag hebben gekregen. Het betreft pastoor Harrie Broers van Munstergeleen, die om gezondheidsredenen terugtreedt en kapelaan Marco Bodden, die een studieopdracht heeft gekregen.

LEES VERDER
 
Bij de zondag
Met zijn opmerking over de kameel die door het oog van de naald kan kruipen, houdt Jezus ons de vraag voor: kies ik voor rijkdom of voor de echte schatten in mijn leven: gezondheid, geloof, vriendschap, liefde…?
KIES MAAR
 Wat vieren we
deze week?
Met een beetje fantasie herdenken we deze week weer enkele Limburgse heiligen: Herlindis en Relindis van Maaseik en Gerardus van Wittem. Die laatste is daar weliswaar nooit geweest, maar hij wordt er toch enthousiast vereerd. De anderen zijn ook niet de minsteren Johannes XXIII, Teresia van Avila en Sint-Callistus, naar wie de kerk van Neerbeek is vernoemd.
LEES VERDER

 

 Uit de regio
Feest Sterre der Zee met Pelgrimsvoettocht en ziekenzegening
In het kader van de Maand van de Pelgrim houden de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek en het Huis voor de Pelgrim zaterdag 9 oktober een viering met ziekenzegening en als het weer het toelaat aansluitend de bidweg. De gebedsviering begint ’s middags om 14.30 uur in de basiliek. ’s Ochtends start al een pelgrimswandeling vanuit Voerendaal naar Maastricht.
Lees verder
 
Contact info
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
Postbus 470
6040 AL  Roermond
Copyright © 2021 Bisdom Roermond
afmelden | naar de website