Op weg naar
een synodale Kerk
“Jezus keek niet op zijn horloge, maar maakte tijd om mensen te ontmoeten en naar ze te luisteren. Ook wij worden opgeroepen om ‘experts van de ontmoeting’ te worden.” Dat zei paus Franciscus deze week in Rome bij de opening van het synodale proces, dat door hem in gang is gezet. De paus heeft gelovigen over de hele wereld uitgenodigd om mee te denken over de toekomst van de Kerk. Zondag wordt in alle bisdommen het diocesane traject geopend. Dat gebeurt ook in het bisdom Roermond met een viering in de Sint-Christoffelkathedraal om 15.00 uur.
LEES VERDER
Doe mee aan Limburgs Communiekoor
Tijdens het ZingDOOR!-festival voor kinder- en jeugdkoren op zondag 7 november wordt voor het eerst een ‘Limburgse Communiekoor’ gevormd. Kinderen uit heel Limburg die de eerste communie hebben gedaan of gaan doen en alle andere kinderen die het leuk vinden om te zingen, zijn van harte welkom om deel te nemen.
LEES VERDER

 

 Bisdom zoekt
vrijwilligers

Het bisdom in Roermond is op zoek naar vrijwilligers. Het gaat om mensen die op regelmatige basis een paar uur per week diverse taken op zich willen nemen. De werkzaamheden betreffen heel uiteenlopende activiteiten: van financieel-administratief tot catering/huishoudelijk werk of groenonderhoud en kluswerk.

LEES VERDER
 Academie Rolduc over
impact corona

De coronapandemie is door veel mensen als onwerkelijk ervaren. Hoe kan het dat deze ziekte zoveel impact op ons leven heeft? Daarover gaat de lezing van Academie Rolduc op dinsdag 26 oktober in Sevenum. De inleider is dr. Detlef Rohling, docent filosofie aan het grootseminarie Rolduc in Kerkrade.

LEES VERDER
 Meeloopdag
Grootseminarie
Rolduc

Het grootseminarie Rolduc in Kerkrade biedt op 7 en 8 november meeloopdagen aan voor mannen die overwegen om priester of diaken te worden. Dit past binnen de Roepingenweek die van 7 t/m 13 november wordt gehouden.

LEES VERDER
 Jongerenbijeenkomst
over WJD2023
in Roermond

Als voorbereiding op de internationale Wereldjongerendagen die over twee jaar in Portugal worden gehouden, vindt op zondag 21 november aanstaande in Roermond een eerste voorbereidingsbijeenkomst plaats.

LEES VERDER
 
Bij de zondag
Laten ons van tijd tot tijd vragen: wat kan ik voor jou doen? Waarmee kan ik je van dienst zijn? En laten wij steeds opnieuw opkijken naar het kruis van Jezus. Hij is ons voorgegaan op de koninklijke weg van de liefde.
Lees
VERDER
 Wat vieren we
deze week?
Het interessante van geloven, is dat oude verhalen opeens heel dichtbij en actueel kunnen worden. Zo hebben de meeste heiligen uit de liturgie van komende week op een of andere manier een link met Limburg. Paulus van het Kruis was de stichter van de passionisten van ‘onze’ pater Karel, Ursula en haar gezellinnen worden in Roermond en omgeving vereerd en Johannes Paulus II bezocht Limburg in 1985.
LEES VERDER

 

 Uit de regio
Lezing over Titus Brandsma in Venray
Op maandag 18 oktober zal Johan Wagemakers in Venray een lezing verzorgen: ‘Leven en gedachtegoed van Titus Brandsma, karmeliet’. De pater werd in WOII vermoord. Binnenkort wordt zijn heiligverklaring verwacht.
Lees verder
 
Contact info
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
Postbus 470
6040 AL  Roermond
Copyright © 2021 Bisdom Roermond
afmelden | naar de website