Met Allerzielen
herdenken we de overledenen
Één keer per jaar herdenken we in de katholieke kerk alle mensen uit ons midden die gestorven zijn, met name in de afgelopen periode. Natuurlijk zijn er zeswekendiensten en jaardiensten, maar het is goed om één keer per jaar gezamenlijk stil te staan bij al die mensen die ons voorgegaan zijn in een christelijk leven; afgelopen jaar en vele jaren geleden. Dit gebeurt met Allerzielen.
LEES VERDER
Morgen wijding drie diakens in Roermond
In de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond worden morgen (zaterdag 30 oktober) drie nieuwe diakens gewijd. Het gaat om een permanent diaken en twee transeunt diakens. Deze laatste twee zullen volgend jaar ook de priesterwijding ontvangen. In totaal worden er dit jaar vijf transeunt diakens voor Limburg gewijd, maar drie van hen ontvangen de wijding in hun thuisbisdommen in India of Sri Lanka.
LEES VERDER

 

 

 Bid mee
voor het klimaat
Zondag begint in Glasgow in Schotland de grote VN-klimaatconferentie COP26. Tal van wereldleiders komen daar bij elkaar om te praten over maatregelen om de klimaatverandering tegen te gaan. Paus Franciscus benadrukt steeds het belang van een goede omgang met de schepping. Namens de katholieke kerk neemt de tweede man van het Vaticaan kardinaal-staatssecretaris Pietro Parolin aan de conferentie deel. In navolging van de paus zijn veel gelovige katholieken begaan met de natuur en het milieu. Daarom is het goed om rond deze klimaattop ook een extra gebed uit te spreken voor behoud van de schepping. Dat kan met behulp van de gebedsteksten op onze website.
Lees verder
 Eerste inspiratieavond
voor kerkbesturen

In de Petruskerk in Gulpen heeft gisteravond de eerste van een reeks van drie inspiratieavonden plaatsgevonden voor leden van kerkbesturen. Vertegenwoordigers van het bisdom spraken met de aanwezige kerkmeesters over het proces van samenwerking tussen parochies en vooral over het vitaler maken van het kerkelijk leven.

 


LEES VERDER
 Bedevaartorganisatie
viert bijzonder jubileum

Maastrichtenaar Sjang Maassen nam in 1921 het initiatief om met een groep van 421 pelgrims met de trein op bedevaart naar Lourdes te gaan. Dat was het begin van de ‘Limburgse Bedevaart’, die nu onder de naam Huis voor de Pelgrim haar honderdjarig bestaan viert. Op woensdag 3 november is er een jubileumsymposium in Wittem en op zaterdag 13 november een feestdag met honderden vrijwilligers in Roermond.

LEES VERDER
 
Bij de zondag
Let op je hart, lijkt Jezus ons te willen zeggen. Doe alles wat je doet met liefde. Anders doe je je plicht, maar niet van harte. Als het niet van harte is, word je nooit helemaal gelukkig.
Lees verder
 Wat vieren we
deze week?
Na Allerheiligen en Allerzielen is het komende week de beurt aan Hubertus, de bisschop uit de Ardennen en patroon van menige schutterij of jagersvereniging. Ook vieren we het feest van Carolus Borromeus (foto) en van alle heilige verkondigers van het geloof in onze streken.
LEES VERDER

 

 Uit de regio
Academie Rolduc over Oosterse kerken
Op vrijdag 19 november staan bij Academie Rolduc de Oosters-orthodoxe kerken centraal in een lezing van Leo van Leijssen. De lezing begint om 19.00 uur. Iedereen is wel.
Lees verder
 
Contact info
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
Postbus 470
6040 AL  Roermond
Copyright © 2021 Bisdom Roermond
afmelden | naar de website