Kerk vraagt aandacht voor
Werelddag van de armen

Armoede is het resultaat van het egoïsme van mensen en niet “het lot” of de schuld van de armen zelf. Dat schrijft paus Franciscus in zijn boodschap voor de Werelddag van de Armen, die komende zondag (14 november) wordt gehouden. Vrijdagmorgen was er in Assisi een gebedsviering met de paus en mensen die in een armoedesituatie leven.

LEES VERDER

Opnieuw 1,5 meter en mondkapjes in kerken

De Nederlandse bisschoppen vragen om een aantal coronamaatregelen die eerder al golden opnieuw toe te passen in de R.-K. Kerk. Gelovigen worden gevraagd tijdens vieringen en andere kerkelijke bijeenkomsten anderhalve meter afstand te houden en een mondkapje te dragen wanneer zij zich verplaatsen in de kerk of de ruimte waar de kerkelijke bijeenkomst wordt gehouden. Daarnaast blijven de basisregels gelden op het gebied van hygiëne, ventilatie en thuisblijven bij klachten.

LEES VERDER

 

 Zondag verlening
Missio Canonica

Tijdens een bijzondere vespersviering ontvangt Marie-Josée Janssen uit Brunssum zondag haar zending als pastoraal werkster. Janssen heeft afgelopen jaren de opleiding aan het Theologisch Instituut Rolduc gevolgd. Ze gaat als onbezoldigd pastoraal werkster aan de slag in de parochiefederatie van Heerlen-Noord.

LEES VERDER
 Terugblik op
roepingenweek

Afgelopen week werd in de kerken en kloosters in Nederland extra gebeden voor religieuze roepingen. In het kader van deze landelijke roepingen week hebben priesters, paters, zusters, diakens en betrokken leken filmpjes ingesproken over hoe zij hun roeping ervaren. Bekijk video’s terug.

 

LEES VERDER
 Oud-pastoor
Op ’t Veld
van Schimmert
overleden

In het klooster van de paters montfortanen in Schimmert is vrijdag 5 november pater Gir op ’t Veld S.M.M. overleden. Hij was oud-pastoor van de Remigiusparochie in Schimmert. Pater Op ’t Veld is 98 jaar geworden.

LEES VERDER
 Oud-pastoor
Hub Kleijnen
van Puth
overleden

Op zaterdag 6 november is in Beek oud-pastoor Hub Kleijnen van Puth overleden. Hij zou later deze maand 80 jaar zijn geworden. Hij is meer dan 30 jaar pastoor van Puth geweest.

 

LEES VERDER
 
Bij de zondag
Er komt een moment waarop alles ophoudt en dan gaat het om de vraag: hoe heb je geleefd? Wat heb je gedaan voor je medemens? Of zoals Jezus zegt op deze werelddag voor de armen: “Voor de geringsten van mijn broeders.”
Lees verder
 Wat vieren we
deze week?
Deze week richten we de blik op onze oosterburen, want bijna elke dag staat er een heilige uit Duitsland op de kalender: Albertus Magnus, Gertrudis en Elisabeth van Hongarije. Die laatste twee zijn ook in Limburg bekend. Bijzonder is deze week ook het feest voor de kerkwijding van de basilieken van Petrus en Paulus in Rome.
LEES VERDER

 

 Uit de regio
Concert Studium Chorale
in O.-L.-Vrouwebasiliek

Muziek schenkt troost op momenten van verdriet en herdenken. Onder voorbehoud van de coronamaatregelen brengt Studium Chorale op zaterdag 20 november in de O.-L.-Vrouwebasiliek in Maastricht in een kleine bezetting van tien zangers een programma rond het bekende Requiem van Gabriel Fauré, met begeleiding van het Belgische ensemble The Party.
Lees verder
 
Contact info
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
Postbus 470
6040 AL  Roermond
Copyright © 2021 Bisdom Roermond
afmelden | naar de website