Mgr. Smeets schrijft
boodschap voor gelovigen

Bisschop Harrie Smeets is afgelopen maanden met chemokuren behandeld tegen de hersentumor, waaraan hij lijdt. Deze behandeling slaat aan, waardoor de groei van de tumor niet gestopt, maar wel afgeremd wordt. De bisschop voelt zich onder de gegeven omstandigheden redelijk goed. Zo is hij in staat geweest om zelf de gebruikelijke boodschap aan de gelovigen bij gelegenheid van het einde van het jaar te schrijven. Deze wordt komend weekeinde (20/21 november) in alle kerken in Limburg voorgelezen of op een andere wijze gepubliceerd.

LEES VERDER

Kerken kleuren rood op Red Wednesday

Een groot aantal kerken in Limburg kleurt komende woensdag (24 november) rood op Red Wednesday. Dit is een internationale actie van Kerk in Nood om aandacht te vragen voor christenvervolging. Vrijheid van godsdienst is niet overal vanzelfsprekend. In sommige landen behoren christenen zelfs tot de meest vervolgde bevolkingsgroep.

LEES VERDER

 

 

 Novembereditie Clavis
nu online
De nieuwe editie van ons webmagazine Clavis staat online. Daarin deze keer onder meer een verslag van de inspiratiebijeenkomsten voor kerkbesturen, die het bisdom heeft gehouden. Tijdens die gesprekken ging het over de samenwerking tussen parochies en vooral over het vitaler maken van het kerkelijk leven in Limburg. Verder aandacht voor Actie Kerkbalans en veel anders nieuws voor parochievrijwilligers.
Lees verder
 Weer Kerstposter
voor alle
katholieke scholen

Alle katholieke scholen krijgen ook dit jaar weer een Kerstposter toegestuurd. Er is ook speciaal lesmateriaal voor de Advent Op de poster staat een afbeelding van de Limburgse kunstenaar Hans Truijen.

LEES VERDER
 Marie-Josée Janssen
ontving zending als
pastoraal werkster

Marie-Josée Janssen uit Brunssum heeft in een vesperviering in de kathedraal in Roermond haar Missio Canonica ontvangen. Dit is haar officiële zending om als pastoraal werkster te mogen werken.

LEES VERDER
 
Bij de zondag
Jezus wordt koning genoemd. Hij is echter geen machtige heerser, maar koning van de machtelozen. Zijn koningschap is een teken van vrijheid, van vergeving en aandacht voor de zwaksten.
Lees verder
 Wat vieren we
deze week?
Het is een beetje oud en nieuw, want deze week is de laatste week van het kerkelijk jaar. Met de Advent begint een nieuw jaar. In die laatste week van eren we traditioneel de patrones van de kerkmuziek: Sint-Cecilia.
LEES VERDER

 

 Uit de regio
Bijzonder Mariavesperconcert
in Maastricht

Dit jaar is het precies 100 jaar geleden dat de eerste Lourdesreis plaatsvond van wat nu het Huis voor de Pelgrim heet. Dat jubileum wordt op verschillende manieren gevierd, onder meer met vier Mariavesperconcerten, verspreid door het land. Op zondag 28 november is er concerten in Maastricht.
Lees verder
 
Contact info
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
Postbus 470
6040 AL  Roermond
Copyright © 2021 Bisdom Roermond
afmelden | naar de website